NaslovnicaVijestiVjerovali ili ne: Barca u Huescu putovala autobusom zbog uštede!

Vjerovali ili ne: Barca u Huescu putovala autobusom zbog uštede!

Poznato je da je Barca u financijskim problemima, krizu je dodatno produbila pandemija koronavirusa, ali bez obzira na sve, poprilično nevjerovatno zvuči vijest da su se odlučili da na utakmicu putuju autobusom umjesto avionom, i to zbog simbolične uštede.

Ekspedicija nogometnog kluba Barcelona putovala je na utakmicu La Lige protiv Huesce autobusom. Katalonski Mundo Deportivo otkrio je da se klub na takav potez odlučio radi uštede.

Financijska situacija u Barceloni daleko je od idealne. Sve se detaljno planira, čak do te mjere da je ekipa na utakmicu putovala autobusom. Vijest je gotovo nevjerovatna, a španjolski mediji nedavno su se bavili činjenicom da je katalonski gigant pred bankrotom.

Istina, nije u pitanju toliko daleka destinacija (265 km), udaljenost dva grada je oko tri sata vožnje uz manje gužve, ali je u pitanju dragocjeno vrijeme koje treneri žele da imaju na raspolaganju kako bi njihovi nogometaši bili što odmorniji za utakmicu.

Barcelona je odlukom da ne ide čarter letom uštedjela 30.000 eura, a pitanje je koliko će to zaista pomoći klubu koji je u nikad goroj situaciji.

Na kraju se sve dobro završilo jer je Barcelona slavila 1:0, uz veliki broj šansi, ali je u završnici popuštala koncentracija i lako je moglo da se desi da ostanu bez cijelog plijena. Da jesu, sigurno bi se priča o umoru još više isticala…

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!