NaslovnicaVijestiVlasnik Intera otkrio zbog čega je došlo do rastanka sa Conteom

Vlasnik Intera otkrio zbog čega je došlo do rastanka sa Conteom

Nakon što je sa Interom osvojio naslov prvaka Italije, Antonio Conte je neočekivano napustio klupu tima sa Meazze. Naravno, odmah su počele da se šire razne glasine o razlozima Conteovog odlaska, a to je prije svega je odluka uprave kluba da prekine dosadašnji plan razvoja koji je Conteu predstavljen 2019. godine, koja podrazumijeva rezanje budžeta u narednoj sezoni.

Antonio Conte donio je Interu Scudetto koji se na Giuseppe Meazzi čekao 11 godina. Međutim, ubrzo je uslijedio rastanak, a predsjednik Nerazzurra Steven Zhang progovorio je na tu temu.

“Imali smo različite vizije. Bio sam uvjeren da sa Conteom stvaramo pobjednički projekat. I to se pokazalo kao tačno. Međutim, pandemija koronavirusa ozbiljno je uticala na naše prihode i prioriteti su morali da se mijenjaju. Moramo da smanjimo troškove i kontrolišemo rizik, a to će se odraziti i na strategiju transfer tržišta. Naši različiti pogledi na situaciju doveli su do rastanka. Conte je vrhunski trener, ali je moram da razmišljam o solventnosti kluba” rekao je Zhang.

Conte je poslije dvije sezone i osvojenog Scudetta napustio Inter, a umjesto njega došao je doskorašnji trener Lazija Simone Inzaghi. Kako stvari stoje, doskorašnji trener Intera zasad je najbliži klupi Tottenhema i povratku u Premier ligu, gdje je od 2016. do 2018. godine predvodio Chelsea.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!