VN Malezije – u kišnim kvalfikacijama najbrži je bio Lewis Hamilton

Na odličnim  jutrošnjim kvalifikacijama za VN Malezije, na stazi Sepang najbolju startnu poziciju ostvario je Englez Lewis Hamilton. Bile su ovo sjajne kvalifikacije u promjenjivim uvjetima, ali svoju najbolju startnu poziciju osvojio je za samo +0.074 ispred odličnog Vettela u Ferrariju i momčadskog kolege Nice Rosberga koji je zaostao +0.465.

Lewis Hamilton

U prvom dijelu kvalifikacija najbrži je bio Lewis Hamilton, a drugi Nico Rosberg, dok se iza njih smjestio Sebastian Vettel na trećoj poziciji. Ispali su prema očekivanjima oba Manora koji nisu uspjeli uči u 107% vremena vodećeg (Stevens nije ni izašao na stazu), te će za nastup na sutrašnjoj utrci trebati posebno odobrenje od FIA- e. Ispred njih bile su dvije McLaren Honde koje su također ispale već u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

U drugoj kvalifikacijskoj rundi odmah su svi bolidi izašli na stazu zbog opasnosti od kiše. Najbolje vrijeme ostvario je Nico Rosberg, drugi je bio Sebastian Vettel, a treći je završio Bottas. Nakon što su vozači odvozili jedan krug, počela je padati kiša i to je bio kraj pokušajima vozača u drugoj kvalifikacijskoj rundi. Kao najveći gubitnik druge runde je ispao Kimi Raikkonen koji je zapeo u prometu i završio 11. Uz Finca su još ispali Maldonado, Perez, Hulkenberg, Sainz Jr., Nasr.

Treća kvalifikacijska runda je odgođena za 30 min.

Treća kvalifikacijska runda vozila se na kišnoj stazi, a najbrži je bio Lewis Hamilton, ali s vrlo malom prednosti ispred Vettela (+0.074), i Rosberga (+0.465). Nakon njih slijede Ricciardo, Kvyat, Verstappen, Massa, Grosjean, Bottas i Ericsson.

Ovo je najava dobre utrke u nedjelju, koja se vozi u 9:00 h po hrvatskom vremenu.