NaslovnicaVijestiVraća li se Benzema u reprezentaciju?

Vraća li se Benzema u reprezentaciju?

Karim Benzema mogao bi se vratiti u reprezentaciju Francuske, nakon okončanja sudskog postupka koji se vodi protiv njega.

Benzema ima

Napadač Real Madrida je bio suspendovan od FFF-a od decembra 2015. godine nakon što je protiv njega pokrenuta istraga na sudu za navodno učestvovanje u ucjenjivanju kolege iz reprezentacije Mathieua Valbuene zbog videa sa seksualnim sadržajem.

Benzema je porekao sve loše radnje, ali je propustio Evropsko prvenstvo koje se u junu i julu održavalo u Francuskoj.

“Biću iskren prema vama – čak i da mi je bio na raspolaganju za utakmice protiv Bjelorusije i Italije, ne bih ga uvrstio u tim jer mislim da nije pravo vrijeme za njegov povratak u reprezentaciju Francuske”, izjavio je ranije selektor Didier Deschamps.

Međutim, predsjednik FFF-a Noel Le Graet je kazao da će Benzema biti dostupan za reprezentaciju, ali da je glavna odluka na selektoru Didieru Deschampsu.

“Ja sam protiv doživotne kazne. Benzema treba proći sudove, nećemo rizikovati, šta god bude. On je već propustio Euro i to je nešto. Ne postoji problem između Didiera i mene u ovom slučaju. Benzema je opcija, kao i mnogi drugi igrači, Samir Nasri, recimo. Kada pravda bude zadovoljena, samo će Didier odlučiti da li ga pozvati ili ne”, kazao je Le Gaet.

Još uvijek nije poznat datum suđenja Benzeminog slučaja, a ovaj napadač se još uvijek oporavlja od povrede kuka zbog koje nije nastupio za Real Madrid u ovoj sezoni.

Benzema je skupio 81 nastup za reprezentaciju Francuske pri čemu je postigao 27 golova.

blr fra

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!