NaslovnicaVijestiVraća se legendarni Adriano, poznato i u kojem klubu će ponovo zaigrati!

Vraća se legendarni Adriano, poznato i u kojem klubu će ponovo zaigrati!

Na vrhuncu svoje karijere, Adriano Leite Ribeiro bio je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu u to vrijeme.

Vraća se legendarni Adriano

Brazilac je karijeru počeo u Flamengu iz rodnog Rio de Janeira, iz kojeg je 2001. godine stigao u Europu, odnosno u Inter. Ipak, samo godinu dana kasnije je otišao u Parmu za oko devet miliona eura, gdje je činio sjajan napadački duo sa legendarnim Adrianom Mutuom, te postigao ukupno 26 golova u 44 nastupa u jednoj i pol sezoni odigranoj u klubu.

Na Guiseppe Meazzu se vratio početkom 2004. godine u transferu vrijednom 24 miliona eura, gdje je doživio vrhunac karijere, te osvojio mnoštvo titula, uključujući četiri uzastopne titule prvaka Serije A, dvije titule Kupa Italije, te tri titule Superkupa Italije. O njegovom kvalitetu iz tog vremena dovoljno govori izjava njegovog nekadašnjeg suigrača i dobrog prijatelja Zlatana Ibrahimovića, koji je rekao kako je Adriano najtalentiraniji igrač s kojim je imao priliku igrati zajedno.

Adriano bi se, samo godinu dana nakon što je napustio Miami United, mogao vratiti na teren. 35-godišnjak je otkrio kako je u dobroj formi, te da je njegov bivši klub Flamengo navodno zainteresovan za njegovo dovođenje.

[su_no1forfootball]

“Pokušavam održati korak, ne dobijam puno tjelesne mase. Radim naporno, mislim da sve ide po planu. Sve ima svoje vrijeme. Ne samo navijači, već i moja obitelj jedva čeka da se vratim na teren”, rekao je legendarni Brazilac nakon humanitarne utakmice odigrane u srijedu na Maracani.

Nakon što je ušao na teren tokom te utakmice, na tribinama su mu navijači skandirali ‘Car se vratio’. Da je u dosta boljem fizičkom stanju nego prethodnih godina, Adriano je pokazao postigavši gol, kao i pogodivši dva puta okvir gola na toj utakmici.

Bivši Adrianom suigrač iz Flamenga Juan Silveira dos Santos također je komentarisao moguć povratak legendarnog Brazilca: “Flamengo je Adrianov dom. On je idol, koji je odrastao tamo. Ukoliko se njegov povratak u klub dogodi, svi ćemo biti presretni.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!