NaslovnicaVijestiVRAĆA SE U ITALIJU? Talijanski velikan ponudio posao Joseu Mourinhu!

VRAĆA SE U ITALIJU? Talijanski velikan ponudio posao Joseu Mourinhu!

Prema pisanju talijanskih medija, Jose Mourinho će se sljedeće sezone vratiti trenerskom poslu, a mogao bi preuzeti klupu AS Rome, koja ga je već kontaktirala.

Roma ponudila posao Mourinhu

Voljeli ga ili ne, jedno se mora priznati, nogomet je puno zanimljiviji s njim kao trenerom jednog od europskih velikana. Prije nego što je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda u decembru prošle godine, 56-godišnjak se redovno nalazio na naslovnicama novina zbog svađa sa najvećim zvijezdama tima, uključujući i Paula Pogbu.

Od otkaza se u potpunosti povukao iz medija, ali, uprkos tome, i dalje se povezuje sa preuzimanjem najvećih europskih klubova. Prije nego što se Zinedine Zidane vratio u Real Madrid, Jose Mourinho je bio kandidat broj jedan za preuzimanje Los Blancosa, a također se povezivao i sa dolaskom u Bayern Munchen i Lyon.

Ipak, kako piše Sky Italia, portugalski stručnjak će se po svemu sudeći vratiti u Italiju, gdje je ranije u karijeri vodio Inter. U izvješću piše kako su ga kontaktirali iz redova Rome, koju bi trebao preuzeti početkom sljedeće sezone.

‘Rimsku vučicu’ trenutno trenira Claudio Ranieri, kojeg je upravo Mourinho zamijenio u Chelseaju u svom prvom mandatu u londonskom klubu. Otkako je na Olimpico stigao Ranieri, Roma je izgubila protiv SPAL-a i Napolija, te odigrala neriješeno protiv Fiorentine. Ti rezultati, zajedno sa porazom u velikom gradskom derbiju protiv Lazija prije otkaza Di Francesca, znače kako bi Giallorossi mogli propustiti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone, a ostaje nam da vidimo da li će Jose u tom slučaju pristati na dolazak u klub.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!