NaslovnicaVijestiWenger: Arsenal je izgubio dušu prelaskom na Emirates

Wenger: Arsenal je izgubio dušu prelaskom na Emirates

Bivši trener Gunnersa Arsene Wenger rekao je kako je Arsenal izgubio dušu kada se preselio sa Highburyja na Emirates.

Arsenal je na Highburyju igrao do 2006. godine, kada je prešao na novi, moderniji i veći stadion.

“Imali smo stadion nalik Anfieldu, imali smo dušu. Onda smo sagradili novi i nikada nismo uspjeli da nađemo to nešto. Vjerovatno iz bezbjednosnih razloga. Ali atmosfera nikada nije billa ista”, rekao je francuski stručnjak.

Arsenal se poprilično muči ove sezone, rezultati i igra su daleko od očekivanja javnosti i navijača, te trenutno su tek 10. u Premier ligi. Mikel Arteta je čak treći trener koji ih predvodi sa klupe ove sezone, nakon Unaija Emeryja i Fredrika Ljungberga.

Arsenal je pod njegovim vodstvom u sezoni 2003/04. osvojio naslov prvaka bez poraza – sa 26 pobjeda i 12 remija, a od svibnja 2003. do listopada 2004. Arsenal je nanizao rekordnih 49 utakmica bez poraza oborivši rekord Nottingham Foresta koji je od studenog 1977. do studenog 1978. upisao 42 susreta bez poraza.

S druge strane, Liverpool je na dobrom putu da ponovi rezultat Wengerovog tima koji je bio nepobjediv u sezoni 2003/04.

“Pogledajte koliko golova daju, a koliko primaju. Vrlo su dobri. Igraju inteligentan nogomet, njihovi igrači donose pametne odluke na terenu. Tako nešto je jako teško dostići, jer je potrebno da iz ekipe nestane strah od poraza”, dodao je Wenger.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!