NaslovnicaVijestiWenger je siguran da će dovesti čudo od djeteta na Emirates

Wenger je siguran da će dovesti čudo od djeteta na Emirates

Wenger je siguran da će dovesti čudo od djeteta na Emirates. Francuski stručnjak je potvrdio da je u lovu na nigerijskog Kelechi Nwakali i Samuel Chukwuezea i nada se da će ih dovesti na Emirates sa radnom dozvolom.

Wenger je siguran da će dovesti čudo

No, menadžer Arsenala je upozorio navijače da će biti u potrazi za još aktivnosti do kraja januara i sa još dva igrača koji su označeni kao ‘čudo od djeteta’.

Veliki broj vrhunskih klubova iz cijelog kontinenta su jurili Nwakali i Chukweueze nakon što su njih dvojica odigrali glavne uloge u osvojanju Svjetskog prvenstva za mlade sa Nigerijom U17 u Čileu prošle godine.

No, Wenger vjeruje da je Arsenal osvojio utrku za ova dva mladića. Govoreći na konferenciji za novinare, Wenger je rekao: “Oni dobro napreduju. Ja očekujem da će sve biti završeno ovog mjeseca.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“Postoje, naravno, pitanja o dozvoli za rad, medicinski pregledi, ali to dobro napreduje. Utvrdili smo da je Nwakali nakon što je bio igrač turnira, vrhunski igrač. Mi ćemo vidjeti da li ga možemo dovesti preko granice.”

Međutim, s najnovijim povredama na Emiratesu, Wenger smatra da će dovesti i potruditi se više oko ova dva igrača do kraja januara.

“Kao što sam vam rekao upravo sada imamo 23 igrača na treningu i plus dva povrijeđena.”

“To je prilično dobra vijest za tim, jer imamo puno igrača koji su se vratili na trening i kojima samo malo treba da bi se vratili u onu staru formu, igrači kao što su Jack Wilshere i Santi Cazorla. Dany Welbeck ipak treba malo treninga, ali se vratio i to je najvažnije.”

[touchcarousel id='1']

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!