NaslovnicaVijesti"Wenger mi je zaprijetio da će me kazniti sa 30,000 funti ukoliko...

“Wenger mi je zaprijetio da će me kazniti sa 30,000 funti ukoliko popijem pivo!”

Bivši veznjak Arsenala Ray Parlour otkrio je da mu je Arsene Wenger prijetio da će ga kazniti sa 30,000 funti ukoliko popije limenku piva.

Wenger mi je zaprijetio

Parlour je postigao nevjerovatan pogodak u finalu FA Kupa 2002. godine protiv Chelseaja, a Arsenal je četiri dana nakon tog finala slavio protiv Manchester Uniteda rezultatom 1-0, te tako osigurao titulu prvaka Premier lige na Old Traffordu.

No, Wenger je na sve načine želio obuzdati i spriječiti svoje igrače od pretjeranog slavlja nakon osvojenog Kupa.

Parlour je u svojoj autobiografiji “Romfordski Pele”, koju će serijski objavljivati engleski The Sun, napisao: “Letjeli smo avionom iz Cardiffa u subotu navečer nakon slavlja u finalu FA Kupa 2002. godine, i dok je stjuardesa prolazila kraj mene u avionu, pitao sam je za pivo. Taman kad sam pošao uzeti prvi gutljaj, pojavio se Arsene Wenger i viknuo ‘nemoj piti’. ‘Što šefe, upravo sam postigao gol u finalu Kupa!’ ‘Nema pića. Velika utakmica nas očekuje u srijedu na Old Traffordu.'”

“Na kraju sam otišao u stražnji dio aviona gdje su bili moji roditelji i braća i pitao sam brata da mi da jedno od svojih piva. Ponovo sam krenuo uzeti gutljaj, ali Arsene, koji je došao za mnom u stražnji dio aviona, ponovo me uhvatio prije nego što sam okusio pivo. ‘Ukoliko te vidim da piješ, kazniću te sa jednotjednom plaćom.’ Razmišljao sam ‘hmmm, 30,000 funti za jedno pivo?’ Odlučio sam da je to previše.”

“U nedjelju ujutro, dan nakon finalne utakmice imali smo trening. Odradio sam zagrijavanje, smrdio sam na alkohol i odlučio sam preskočiti masažu nakon treninga. Na putu do kuće mojih roditelja prolazio sam pored jednog kluba i znao sam da su moja braća tamo, pa sam pomislio ući ću da ih samo pozdravim.”

“Sljedeće što sam znao je da sam popio deset litara piva. Ne lažem, bio sam mrtav pijan. No, ipak sam odigrao utakmicu na Old Traffordu na kojoj smo svi dali sve od sebe.”

“Osjećao sam se pun samopouzdanja, ušao sam u svlačionicu sa šampanjcem i u sljedećem trenutku potapšao me Arsene Wenger i rekao: ‘Želim razgovarati s tobom, Ray’. No, bio sam pripremljen za taj razgovor.”

“Arsene me zaustavio i rekao: ‘Odigrao si super, Ray. Da li znaš zbog čega?’, upitao me je. ‘Ne šefe, zbog čega?’ ‘Zbog toga što ti nisam dozvolio da piješ u tom avionu.’

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!