NaslovnicaVijestiWenger o izbacivanju Cityja iz LP: Pravila su pravila

Wenger o izbacivanju Cityja iz LP: Pravila su pravila

Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger, smatra da kazna Manchester Cityju opravdana ukoliko su prekršili pravila, iako misli da bi u budućnosti trebalo da dođe do unaprijeđenja trenutnih pravila.

Wenger o izbacivanju Cityja

Zbog kršenja financijskog fair-playa UEFA je izbacila City na dvije godine iz Lige prvaka, uz dodatnu kaznu od 30 miliona eura.

“Oduvijek sam bio za kontrolu kada je reč o financijskim pravilima, trebalo bi da klubovi raspolažu svojim prirodnim prihodom. Siguran sam da bi trebalo da dođe do evolucije trenutnih pravila, ali sada su takva kakva su i treba ih poštovati”, kaže nekadašnji menadžer Arsenala i dodaje:

“Moraju da budu kažnjeni ljudi koji ne poštuju pravila i bivaju uhvaćeni dok pokušavaju da ih zaobiđu na manje ili više legalne načine. Ako se dokaže da je to rađeno s namjerom, onda ne može da prođe nekažnjeno. Suština sporta je u pobjeđivanju unutar određenih pravila. Ako se pravila ne poštuju, to nije pravi sport”.

Građani su najavili da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, te ostaje da se vidi hoće li bar uspjeti da ublaže trenutnu kaznu.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!