NaslovnicaVijestiWenger: On je novi Dennis Bergkamp i može nas odvesti do titule

Wenger: On je novi Dennis Bergkamp i može nas odvesti do titule

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger kaže da je Mesut Ozil novi Dennis Bergkamp i da ih ponovo može napraviti pobjednicima Premiershipa. Francuz je otkrio da je veznjak Njemačke jak van terena kao i na njemu.

On je novi Dennis Bergkamp

Wenger je rekao: “On je novi Dennis Bergkamp i može nas odvesti do titule. Dennis je rijetko pričao, ali kad je pričao, ljudi su ga slušali.”

“A kad sa govorom završi Mesut, imamo Per Mertesackera koji ima svoj iskusni glas.”

“Ovo iskustvo nas drži zajedno. Imamo jak duh, ali duh kao englesko vrijeme. On se može promijeniti u svakom trenutku.”

“Moramo da pokažemo da se možemo prilagoditi.”

Ozil je bio pod velikim pritiskom prve dvije sezone u sjevernom Londonu, kako od navijača, tako i od kritičara i ostalih stručnjaka, gdje su svi govorili da igrač koji je potpisao za 42.4 miliona trebalo da radi više.

Ali sada je Ozil cvjeta sa golovima i asistencijama, a trenutno je na vrhu top liste Premier lige zbog postizanja golova sa određene udaljenosti.

Nivo njegovih nastupa ga je učinio igračem godine i Wenger želi da se ta njegova forma prenese i na današnju utakmicu protiv Chelseaja.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Wenger od svojih igrača i prvobitno Ozila da zadrže prisebnost.

“Ozil je tokom ove sezone imao veliki uticaj na ekipu. On je ekstrovertan, kao što znate.

“Ali ne pobjeđujete slučajno, a on je mnogo toga osvojio u svojoj karijeri. Tražio je isto i od svojih saigrača.”

“Podsjeća me na Bergkampa. On nije taj tip koji ustane i govori previše, ali svaki put kad nešto kaže, odmah pređe na stvar i to utiče na momčad.”

“Isto važi i za Per Mertesackera. Iskusni igraču nas drže zajedno i Per je također vrlo važan u tome. On je veliki vođa u svlačionici.”

“Zadržava fokus, želi da radi. On je jedan od momaka koji nam može pomoći. Ali duh je nešto što je vrlo krhko i teško da se održi pod pritiskom, razočarenjima i povredama. To je naš zadatak.”

“To je razlog zašto sve stariji igrači imaju ovu vrstu odgovornosti da se brinu za jedinstvo u timu.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!