NaslovnicaVijestiWenger otkrio zbog čega nije dolazio na Emirates nakon odlaska sa klupe

Wenger otkrio zbog čega nije dolazio na Emirates nakon odlaska sa klupe

Bivši trener Arsenala i klupska legenda tima iz sjevernog Londona, Arsene Wenger, otkrio je u razgovoru sa britanske medije zbog čega se nije vraćao na Emirates otkako je otišao sa klupe Arsenala.

Nekadašnji trener Arsenala Arsene Wenger rekao je danas da vjeruje da njegov bivši klub može da osvoji Premier ligu pod vođstvom Mikela Artete.

Arsenal je na početku nove sezone u Premier ligi osvojio devet od mogućih 12 bodova i trenutno je četvrti na tabeli, sa tri boda manje iza vodeće ekipe Evertona.

Taj klub u subotu čeka duel protiv Manchester Cityja, a Wenger vjeruje da Arteta ima dovoljno kvaliteta u svom timu da okonča 16 godina dugo čekanje na naslov prvaka.

“Iskreno vjerujem da mogu. Izgleda da dobro vodi tim. Igrači ga prate, uz njega su. Klub je dobro kupovao, potrošeno je dosta novca u posljednje dvije godine. Odjednom smo otkrili ogromne resurse, to je bilo prilično iznenađujuće”, rekao je Wenger, prenose britanski mediji.

“Mislim da Arteta ima kvalitetne igrače. Možemo do titule, zašto da ne”, dodao je Wenger.

Wenger se još nije vratio na Emirates otkako je napustio klub na kraju sezone 2017/18. Kako je priznao, nije siguran kada će ponovo posjetiti svoj bivši klub.

“Osjećao sam da je bolje da se potpuno udaljim i da pustim ljude da vode klub. To je i dalje moj klub, moja ljubav. I dalje patim kada nam ne ide, srećan sam kada nam ide dobro. Kada govorim o Arsenalu uvijek govorim – mi, mi, mi”, rekao je Wenger.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!