NaslovnicaVijestiWenger: Bili smo blizu dovođenja Ronalda, Messija, Fabregasa...

Wenger: Bili smo blizu dovođenja Ronalda, Messija, Fabregasa…

Legendarni bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger, otkrio je za britanske medije detalje iz prošlosti o zvučnim imenima koja umalo da završe na nekadašnjem Highburyju ili savremenom stadionu Emirates.

Francuski trener koji je pune 22 godine sa klupe predvodio Arsenal (od 1996. do 2018) otkrio je da su Gunnersi bili veoma blizu realizacije dogovora sa Cristianom Ronaldom pre nego što je 2003. iz lisabonskog Sportinga prešao u Manchester United.

“Bili smo veoma blizu Ronalda, ali je ključnu ulogu u njegovom odlasku u Manchester Uniteda imao njegov zemljak Carlos Queiroz, koji je postao pomoćni trener Alexa Fergusona i tako smo izgubili Ronalda. Slična priča bila je i sa Lionelom Messijem i Cescom Fabregasom, ali su oni izabrali da ostanu u Barceloni” otkrio je Venger.

I na kraju priče za britanske medije, ekskluzivna informacija kao grom iz vedra neba.

“Kyliana Mbappea smo pratili još kao 17-godišnjaka dok je igrao za Monaco. Imali smo priliku da ga po isteku ugovora sa ovim klubom dovedemo, potpuno besplatno, u Arsenal. Bio sam kod njega u kući i poslije razgovora sam bio ubijeđen da smo postigli dogovor, međutim, on je odlučio da produži ugovor sa klubom iz Monte Carla” zaključio je Wenger.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!