NaslovnicaVijestiWILLIAM GALLAS OTKRIO: Bivši suigrač iz Arsenala je imao napade panike kad...

WILLIAM GALLAS OTKRIO: Bivši suigrač iz Arsenala je imao napade panike kad god je trebao igrati protiv Didiera Drogbe!

Legendarni bivši napadač Chelseaja Didier Drogba uživao je na utakmicama protiv Arsenala. Na 15 utakmica protiv ‘Topnika’, bivši reprezentativac Obale Bjelokosti je postigao nevjerovatnih 13 golova.

Senderos se bojao igrati protiv Drogbe

Dok je on uživao, defanzivci Arsenala su strepili pred svaku utakmicu protiv velikog gradskog rivala. Bivši kapiten kluba William Gallas otkrio je kako je njegov nekadašnji suigrač Philippe Senderos imao napade panike pred svaki londonski derbi.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Njih dvojica su činili defanzivni duo u timu Arsenala koji, unatoč tome što je imao imena kao što su Cesc Fabregas, Robin van Persie i Emmanuel Adebayor, nije osvojio nijednu titulu prvaka Premier lige. Da stvar bude gora, taj tim Arsenala je često gubio utakmice protiv Chelseaja, na kojima im je velike probleme stvarao legendarni Dider Drogba.

Gallas je u intervjuu za RMC rekao: “Dobro sam poznavao Philippea Senderosa. Prije utakmica je morao dosta razgovarati sa ostalima, mogli ste vidjeti kako se znoji, kako se ne osjeća dobro. Posebno se bojao igrati protiv određenih igrača. Na primjer, protiv Chelseaja kada se trebao suočiti sa Didierom Drogbom doslovno bi dobijao napade panike, kao da već igra utakmicu prije nego što je ista i počela. Nažalost, na tim utakmicama nije ličio na sebe, nije uopšte igrao dobro, dok je protiv suigrača na treninzima igrao znatno bolje.”

Senderos je u Arsenal stigao iz švicarskog Servettea davne 2003. godine, i mnogi su smatrali kako je on dugoročna zamjena za legendarnog Tonyja Adamsa. Karijera na tadašnjem Highburyju je počela obećavajuće za njega, osvojio je FA Kup 2005. godine, te stigao do finala Lige prvaka već u trećoj sezoni u klubu. Međutim, od tada je sve krenulo loše po njega, te je Arsenal napustio 2010. godine kada je otišao u Fulham.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!