NaslovnicaVijestiWillian nagovijestio u kojem klubu bi volio zaigrati: To je san svakog...

Willian nagovijestio u kojem klubu bi volio zaigrati: To je san svakog igrača!

Krilni igrač Chelseaja Willian dao je zanimljiv intervju u kojem je pričao o mogućem odlasku iz Chelseaja, opisavši Real Madrid i Barcelonu kao klubove koji su san svakog igrača.

Willian otkrio gdje želi igrati

29-godišnjak, koji je na Stamford Bridge stigao 2013. godine za 35,5 miliona eura iz Anzhija, također je spomenuo i Bayern Munchen, kao i Paris Saint-Germain, te dodao i kako bi se volio vratiti u Corinthians, klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

“Real Madrid i Barcelona su dva najveća kluba na svijetu. Ti klubovi su san svakog igrača. Naravno da postoje i drugi veliki klubovi, tu su i Bayern i Paris Saint-Germain, ali Barca i Real su drugačiji.”

Bivši igrač Anhzi Makachkale i Shakhtar Donetska bio je na korak od prelaska u Tottenham Hotspur u ljetnom prelaznom roku 2013. godine, ali se ipak na kraju odlučio za drugi klub iz Londona. Brazilski reprezentativac je igrao vrlo važnu ulogu u Chelseajevom osvajanju titule prvaka Premier lige prošle sezone, u kojoj je odigrao ukupno 34 ligaške utakmice, postigao osam golova i podijelio dvije asistencije.

On je poručio kako mu je želja jednog dana vratiti se u klub iz domovine, Corinthians, u kojem je napravio prve korake u profesionalnom nogometu: “Ponekad mi to prođe kroz glavu, da se vratim u Corinthians. Volio bih završiti karijeru u tom klubu i igrati tamo još barem godinu dana.”

[su_premierleague]

Willian je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica, te postigao osam golova i podijelio deset asistencija, od čega je 26 nastupa upisao u Premier ligi, gdje se njegov tim trenutno nalazi na četvrtom mjestu sa 53 osvojena boda nakon 27 odigranih kola. Nakon dva poraza u nizu, prvo protiv Bournemoutha (0-3), a zatim i protiv Watforda (4-1), ‘Plavci’ su u ponedjeljak na svom terenu savladali West Browmich Albion rezultatom 3-0, a golove su postigli Eden Hazard i Victor Moses, dok je Willian u igru ušao u 80. minuti i nije imao vremena da bilo šta uradi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!