NaslovnicaVijestiXabi Alonso: Ancelotti je odličan trener, ali Guardiola je najbolji

Xabi Alonso: Ancelotti je odličan trener, ali Guardiola je najbolji

Veznjak Bayern Munchena Xabi Alonso izjavio je da je oduševljen jer će ponovo raditi sa Carlom Ancelottijem, ali je priznao da je tužno to što Pep Guardiola odlazi.

xabi alonso guardiola

Guardiola je nedavno otkrio da će napustiti njemačkog prvaka na kraju sezone, a klub je ubrzo nakon toga najavio talijanskog trenera Ancelottija kao njegovog nasljednika.

Alonso je igrao pod vodstvom Ancelottija u Real Madridu prije dvije sezone, te je uspio osvojiti rekordnu desetu titulu Lige prvaka u posljednjoj sezoni provedenoj u “kraljevskom klubu”. Za njemačke medije je izjavio da je veoma uzbuđen jer će ponovo raditi sa Talijanom.

“Već sam rekao svojim suigračima koliko je on dobar trener. On je sjajan, imao je mnogo uspjeha sa AC Milanom i Real Madridom u Ligi prvaka.”

Međutim, španjolski reprezentativac je također priznao da bi volio da Guardiola, koji će vjerovatno sljedeće sezone trenirati klub iz Premier lige, ostane u Minhenu.

“Svi smo htjeli da Guardiola ostane. On je najbolji trener sa kojim sam ikad radio.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!