NaslovnicaVijestiXavi: Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo da bi bio najbolji ikada

Xavi: Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo da bi bio najbolji ikada

Bivši igrač Barcelone Xavi Hernandez smatra da je Lionel Messi najbolji igrač kojeg je svijet ikad vidio i odlučan je da argentinski reprezentativac ne treba osvojiti Svjetsko prvenstvo da bi se smatrao najboljim svih vremena.

Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo
“Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo da bi bio najbolji ikada”

Messi, koji je pet puta osvajao Zlatnu loptu, osvojio je mnoštvo priznanja tokom svoje nevjerovatne karijere, ali, još uvijek nije uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo sa repreentacijom Argentine.

Mnogi kritičari tvrde da omaleni Argentinac nikada neće nadmašiti Pelea i Maradonu, kojima je to polazilo za ‘nogom’, ukoliko ne osvoji Svjetsko prvenstvo barem jednom.

Međutim, Xavi, koji je igrao sa Messijem na Camp Nouu u periodu između 2004. i 2015. godine, smatra da je njegov bivši suigrač prava sila prirode, te da je već najbolji nogometaš koji je ikada živio.

“Leo je bez sumnje najbolji igrač sa kojim sam imao priliku igrati. On je najbolji igrač kojeg sam ikada vidio, te najbolji kojeg će svijet ikada vidjeti”, rekao je Xavi u izjavi za španjolske medije.

“On je najbolji igrač u povijesti. Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo da bi bio najbolji ikada. Alfredo Di Stefano i Johan Cruyff takođen nisu osvajali Svjetska prvenstva.”

“Messi radi ono što želi. Kad god on igra, to je velika predstava. Sve radi baš onako kako bi i trebalo. Postoje dvije vrste brzina u nogometu. Prva je fizički aspekt, gdje je Leo na drugoj razini, iza Cristiana Ronalda i Neymara. A tu je zatim i psihički aspekt, brzina razmišljaja. Messi je tu be zpremca, uvijek je korak ispred svih.”

“Pogledate ga na treningu i shvatite koliko je on dobar. Nikad ne gubi loptu. Dijeli asistencije, mijenja ritam igre, postiže golove glavom, desnom nogom, iznuđuje prekršaje. Možege probati što god želite da ga zaustavite, ali kad mu pokušate oduzeti loptu, već ste ispali iz igre.”

“Njegovo težište je nevjerovatno nisko. On je savršen prototip nogometaša. On je mršav, ali ima nepobjedive noge. On je sila prirode, iako ima samo 1,70 metara. Trenutno je na vrhuncu svoje igre. Osjećao sam da je i moj najbolji period bio između 28. i 32. godine. Leo jako brine o sebi, više nego ikad ranije. On je spektakularan.”

Messi, koji je već postigao 37 golova u isto toliko utakmica u svim natjecanjima ove sezone, bio je veoma blizu osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. godine, ali je njegova Argentina poražena od Njemačke u finalu rezultatom 1-0 nakon produžetaka.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!