NaslovnicaVijestiXavi otkrio kojeg igrača iz Premier lige bi doveo u Barcu

Xavi otkrio kojeg igrača iz Premier lige bi doveo u Barcu

Kada okači kopačke o klin, neće biti nikakvo iznenađenja ako legenda Barcelone, Xavi Hernandez, uplovi u trenerske vode, slijedeći put Pepa Guardiole.

Xavi

Xavi je trenutno igrač katarskog Al Sadda, a u Barceloni je proveo čak 24 godine svoje karijere, od 1991. kada se priključio La Masiji, pa sve do 2015. i oproštaja od dresa katalonskog kluba.

No ukoliko bi bio na mjestu Luisa Enriquea, kojeg igrača bi doveo na Camp Nou?

Xaviju je postavljeno pitanje da izabere jednog igrača iz Premier lige za prvi tim Blaugrane. Iako je sipao komplimente na račun nove akvizicije Bournemoutha, Jacka Wilsherea, engleski reprezentativac nije njegov izbor.

Umjesto njega, izabrao je Leicesterovog Riyada Mahreza, PFA igrača godine Premier lige.

Mahrez

“Mahrez je dovoljno dobar da zaigra u Barceloni, ali drago mi je što je odlučio da ostane u Leicesteru. Jasno je da je imao opcije pred sobom, ali bilo bi šteta da je Leicester izgubio najboljeg igrača nakon tako velikog uspjeha”, rekao je Xavi.

“Biće zanimljivo vidjeti kako će se snaći u Evropi sa Leicesterom ove sezone”.

Zaista, Mahrez je dovođen u vezu s Barcelonom ovog ljeta, između ostalih vrhunskih klubova, nakon fantastične sezone na individualnom planu i istorijskog uspjeha sa “Lisicama”.

Alžirski reprezentativac postigao je 17 golova i upisao 11 asistencija na svoj konto prošle sezone, a potpisom novog četverogodišnjeg ugovora stavio je tačku na špekulacije o svojoj budućnosti.

Na startu nove sezone Premier lige, Mahrez nije uspio da pronađe formu koja ga je krasila prošle sezone, iako je postigao gol na otvaranju protiv Hull Cityja.

Claudio Ranieri se nada da će zvijezda njegovog tima ponoviti partije iz prošle sezone nakon reprezentativne pauze, poslije koje ih očekuje prvi meč u grupnoj fazi Lige prvaka, u gostima protiv Club Bruggea.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!