NaslovnicaVijestiXavi poslao poruke svom nasljedniku i navijačima Barcelone nakon što je dobio...

Xavi poslao poruke svom nasljedniku i navijačima Barcelone nakon što je dobio otkaz

U petak je Xavi Hernandez dobio otkaz kao trener Barcelone, što je izazvalo veliko iznenađenje jer je Barcelona prije tri tjedna objavila da će zadržati Xavija, unatoč njegovoj najavi odlaska na kraju sezone. Međutim, prošlog tjedna je predsjednik Barcelone Joan Laporta obavijestio Xavija o otkazu, a njegov nasljednik bit će Nijemac Hansi Flick.

Xavi je preuzeo Barcelonu 6. studenog 2021. godine i bio je na čelu momčadi u 141 utakmici. Tijekom tog razdoblja ostvario je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza. Prošle godine osvojio je La Ligu i domaći Superkup, dok je ove sezone završio kao drugoplasirani te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a.

Xavija su kritike upravi, posebno vezane uz financijsko stanje kluba, dovele do otkaza. Javno je istaknuo da Barcelona nema dovoljno financijskih sredstava za natjecanje s Realom te je naglasio potrebu za pojačanjima kako bi se pokušao izboriti s tim. Također je podsjetio navijače da se ova Barcelona ne može mjeriti s onom iz prošlosti.

Samo tri dana nakon što je dobio otkaz, Xavi već razmišlja o povratku u Barcelonu: “Bila bi mi čast vratiti se jednog dana u klub koji je dio mog života. Vidjet ćemo što će se dogoditi…”
Xavi je ponovno upozorio navijače: “Važno je da shvate kako je financijska situacija u klubu vrlo teška. Napuštam klub s osjećajem ljubavi koju su mi navijači pružili, što me ispunjava ponosom.”
Ima i poruku za svog nasljednika: “Želim mu reći da će se suočiti s teškoćama i da mora biti strpljiv jer dolazi na izuzetno zahtjevnu poziciju. Jedino što će ga spasiti su pobjede.”

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!