NaslovnicaVijestiXavi u razgovoru za The New Arab poredio Lea Messija i Cristiana...

Xavi u razgovoru za The New Arab poredio Lea Messija i Cristiana Ronalda

Bivši igrač Barcelone, Xavi Hernandez trenutno nastupa za katarski al-Sadd, u intervju za tamošnji list The New Arab, ‘El Maestro’ je govorio o Barceloni, poredio Cristiana Ronalda sa njegovim bivšim saigračem, Leom Messijem. Xavi je takođe iskoristio priliku da kaže nešto i o životu u Kataru.

Xavi

“Život je fin, iako tim ne igra onako kako se od njega očekivalo ove sezone. Moraćemo dobro zapeti do kraja.”, rekao je Xavi u uvodu intervjua, te se odmah osvrnuo na svoj bivši klub u kojemu je proveo 17 godina.

“Razlika između Pepove i Enriqueove Barce je u tome što Barca danas ne mora imati 50 dodavanja da bi stigla do suparničkog gola. Tu su Neymar, Suarez i naravno Messi, a zahvaljujući njima prilike se stvaraju relatvno brzo”, rekao je Xavi pa nastavio o Messiju i Ronaldu:

“Ronaldo je strijelac, a Messi je također strijelac. Međutim, Messi je je puno bolji i kompletniji igrač. U nogometnu često imate fizičku spremu i nogometnu inteligneciju. Ronaldo je strašno fizički spreman, ali Messi je također spreman, ali i s puno većom nogometnom inteligencijom. Jednostavno, bolji je igrač”, pojasnio je legendarni veznjak pa pričao o nekoliko arapskih nogometaša:

“Poznajem sada dosta veliki broj arapskih nogometaša, ali oni koji igraju u Europi su i dalje najpoznatiji. Salah je recimo nevjerojatno brz. Ponekad nestvarno brz, ali ujedno i tehnički dobar. Mahrez je sjajan. Nisam ga toliko poznavao prije, ali ove sezone radi fantastične stvari. U budućnosti bi mogao zaigrati i za Barcelonu Pa, zašto ne?”

Na pitanje novinara ko je njegov favorit za osvajanje Lige prvaka, Xavi je rekao da je jasno da mu je Barcelona glavni favorit, no velika im je konkurencija PSG i Bayern, kao i Real Madrid, koji je prema riječima Xavija uvijek konkurent.

Najzanimljvije pitanje je bilo ko mu je bio najteži suparnik u El Clasicu koji će uskoro odigrati Real i Barcelona, te će kao i uvijek privući veliku pažnju svjetskih medija.

[su_sportingbet]

“Bilo je puno sjajnih igrača, ali oni koje nikada neću zaboraviti su brazilski Ronaldo, Luis Figo, Raul, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zidane i u zadnjim godinama Cristiano Ronaldo te Mesut Özil. No, ako moram birati najteže suparnike, onda su to svakako Zidane i brazilski Ronaldo”, pojasnio je Xavi.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!