NaslovnicaVijestiXaviju nejasno zašto jedna zvijezda Arsenala nikad nije zaigrala u Barceloni

Xaviju nejasno zašto jedna zvijezda Arsenala nikad nije zaigrala u Barceloni

Legendarni igrač Barcelone Xavi Hernandez izjavio je kako mu nije jasno zašto njegov bivši klub nikad nije doveo Santija Cazorlu iz Arsenala.

Xavi pričao o Cazorli

37-godišnjak, koji trenutno završava profesionalnu karijeru u Kataru, nedavno je dao zanimljiv intervju za španjolski El Pais.

Između ostalog, pričao je o igračima koji su sposobni igrati stilom kakav Barcelona preferira. Jedan od njih je njegov nekadašnji suigrač iz reprezentacije Santi Cazorla, za kojeg smatra kako je imao sve što je bilo potrebno za igranje u Barceloni.

“Busquets, Messi i Iniesta su gospodari prostora i vremena”, rekao je Xavi, te nastavio: “Oni uvijek znaju šta učiniti kada su sami ili okruženi drugim igračima na terenu. Zatim, postoje veznjaci kao što je Casemiro, koji to ne razumiju. Međutim, s druge strane, Busquets nikad ne bi mogao pružati u obrani ono što pruža Casemiro.”

“Busquets to ne može raditi jer sam čak i ja brži od njega. Casemiro je jako brz, ali zbog toga zaostaje u svim ostalim dijelovima igre, jer nije radio na nekim stvarima. On ima druge karakteristike, defanzivniji je, više radi klizeće startove, pokriva više prostora, ali on ne dominira vremenom i prostorom. Zašto Kroos ima tu sposobnost? Jer je trenirao u Njemačkoj. Zašto Thiago Alcantara ima tu sposobnost? Jer je prošao kroz Barceloninu akademiju.”

[su_bonus]

“Iznenađujuće je kad nađete nekog poput Santija Cazorle sa tom sposobnošću. Jednom prilikom sam ga pitao gdje je naučio to i to, on mi je rekao kako je to trenirao u Avilesu, zatim i u Oviedu. Zatim zapitam sebe, kako Barca nikad nije dovela Cazorlu? On poznaje taj stil igre.”

“Silva, Kroos, Modrić, kako Barcelona nije dovela niti jednog od njih? To su igrači koji se uklapaju u pravi profil. Proveo sam dosta vremena razmišljajući o igračima koji bi mogli igrati u Barci, Philipp Lahm, na primjer.”

Cazorla je u Arsenal stigao iz Malage 2012. godine, i do danas je ukupno odigrao 241 utakmicu u dresu ‘Topnika’ u svim takmičenjima. Ipak, posljednju utakmicu je odigrao u Ligi prvaka protiv Ludogretsa 19. oktobra/listopada 2016. godine, kada se povrijedio, te se još uvijek oporavlja od te povrede, zbog koje je išao na nekoliko operacija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!