NaslovnicaVijestiYANNICK CARRASCO PRIZNAO: Mogao bi doći u Premier ligu ovog ljeta!

YANNICK CARRASCO PRIZNAO: Mogao bi doći u Premier ligu ovog ljeta!

Nekada jedna od najvećih zvijezda Atletico Madrida Yannick Carrasco priznao je kako se nada da će se vratiti u Europu ovog ljeta, nakon što su engleski mediji izvijestili kako interes za njega pokazuje Arsenal.

Carrasco želi u Arsenal

25-godišnjak je bio jedan od ključnih igrača Atletico Madrida, gdje je posebno briljirao na putu do finala Lige prvaka 2016. godine, ali je odlučio napustiti madridski klub i otići u Dalian Yifang prije 18 mjeseci.

Belgijanca su ‘Topnici’ pokušali dovesti i u zimskom prelaznom roku, ali nisu uspjeli postići dogovor sa čelnicima Daliana, nakon čega su se odlučili za dovođenje veznjaka Barcelone Denisa Suareza na posudbu. Ipak, španjolski reprezentativac se nije baš proslavio u dresu Arsenala, te se vratio na Camp Nou.

Unai Emery na raspolaganju ima jako nizak transfer budžet ovog ljeta, s obzirom da njegov tim nije uspio izboriti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali mu je potrebno pojačanje u napadu, s obzirom da su Alex Iwobi i Henrikh Mkhitaryan direktno učestvovali u tek devet golova u Premier ligi prošle sezone. ‘Topnici’ su navodno za Carrasca spremni ponuditi oko 25 miliona funti, ali on priznaje kako njegova budućnost leži u rukama predsjednika Dalian Yifanga.

Rekao je: “Svi znaju da se želim vratiti u Europu. Sada to ovisi o mom predsjedniku i nadam se da ćemo pronaći rješenje. Ne mogu otkriti koji klubovi me žele, ali nadam se da će se postići dogovor. Nisam taj koji odlučuje, već predsjednik kluba. On će odlučiti da li će me pustiti ili ne.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!