NaslovnicaVijestiYaya Toure bi mogao postati treći najplaćeniji igrač na svijetu

Yaya Toure bi mogao postati treći najplaćeniji igrač na svijetu

Yaya Toure bi mogao postati treći najplaćeniji igrač na svijetu. Tri Kluba su zainteresovana za internacionalca Obale Bjelokosti, koji bi bio treći najplaćeniji igrač na svijetu, ukoliko bi odlučio da napusti Englesku nakon dolaska Pep Guardiole.

Yaya Toure bi mogao postati treći najplaćeniji igrač na svijetu

Yaya Toure bi mogao zarađivati 30 miliona po sezoni ukoliko se odluči da napusti Manchester City i ode u kinesku Super ligu u ljeto, piše Daily Telegraph.

Budućnost veznjaka Građana na Etihad stadionu je pod velikom sumnjom kako je objavljeno da će Guardiola sigurno doći u Manchester City na kraju sezone. Prisjetit ćemo se da je Španjolski stručnjak prodao Toure-a Manchesteru još dok je bio u Barceloni.

The Telegraph tvrdi da su suradnici Tourea insistirali da on želi ostati u Cityju, ali da bi mogao biti prisiljen da ode ukoliko Guardiola odluči ulagati u nova pojačanja na njegovoj poziciji.

Tri kineska kluba, uključujući Jiangsu Suning, izrazili su interes za 32-godišnjaka i mogao bi da postane treći najplaćeniji igrač na svijetu, nakon Lionel Messija i Cristiano Ronalda.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Gnegneri Yaya Toure (Buake, 13. maj 1983) je fudbalski reprezentativac Obale Slonovače, koji trenutno nastupa za Mančester City.

Karijeru je započeo u ASEK Mimozasu iz Obale Slonovače za koji je igrao u periodu od 1996-2001, iz ASEK Mimozasa je prešao u belgijski Beveren za koji je nastupao od 2001-2003, sledeći njegov klub bio je Metalurg iz Donjecka za koji je nastupao u periodu 2003—2005. godine.

Sljedeće godine je prešao u Olimpijakos za koji je igrao jednu sezonu pre nego što postane član Monaca 2006. godine. Već 2007. on postaje član Barcelone u kojoj je sve do jula 2010. godine. Tada prelazi u Mančester Siti u kome je i sad.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!