NaslovnicaVijestiPep Guardiola: Za Barcu je ponekad dobro da izgubi

Pep Guardiola: Za Barcu je ponekad dobro da izgubi

Bivši trener Barcelone, menadžer Cityja Pep Guardiola izjavio je da je za katalonski klub ponekad dobro da izgubi utakmicu ili čak titulu.

ponekad

Guardiola smatra da Barcelona nije imala loš start sezone, te vjeruje da trenutno loša forma njegovog bivšeg kluba može biti dobra stvar.

Barca je slavila u samo tri od poslednjih osam utakmica u svom takmičenjima, uključujući tri remija u poslednja četiri okršaja, uoči sutrašnjeg El Clasica protiv Real Madrida na svom Camp Nou.

U srijedu su izborili tek neriješen rezultat (1:1) protiv Herculesa u Copa Del Rey, koji zaostaje 10 bodova za Barcom B u trećoj španjolskoj ligi.

Guardiola, koji je nastupao za Barcu i kao igrač i kao trener, ne slaže se da je njegov bivši klub imao loš start sezone.

“Ne mislim da je to loš start, Barcelona je u stanju da osvoji ligu, nadam se da će pobijediti sutra”.

“Dobro im ide u Ligi prvaka, kvalifikovali su se za narednu fazu, još uvijek su u igri u svim takmičenjima. Iskreno, kada neki tim pobjeđuje u toliko utakmica, moraju izgubiti s vremena na vrijeme, pa ponekad ostati i bez titule, i to je dobro, čak i za Barcu”.

“Biće to sjajna utakmica i nadam se da mogu pokazati ko su i koliko vrijede”, rekao je Pep Guardiola.

Barca trenutno zaostaje šest bodova za Real Madridom, uoči sutrašnjeg El Clasica (16:15) koji bi mogao da ih vrati u šampionsku trku, ili pak poprilično udalji od naslova.

barcelona-v-madrid

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!