NaslovnicaVijestiZABRINUO NAVIJAČE UNITEDA: Evo što je agent Anthonyja Martiala rekao o ostanku...

ZABRINUO NAVIJAČE UNITEDA: Evo što je agent Anthonyja Martiala rekao o ostanku Francuza!

Engleski velikani Arsenal i Chelsea dobili su veliki poticaj da krenu po zvijezdu Manchester Uniteda Anthonyja Martiala, nakon što njegov agent priznao kako je vrlo pesimističan kada su u pitanju šanse da francuski napadač potpiše novi dugogodišnji ugovor sa klubom.

Martial ne želi produžiti ugovor

Jučer su brojni engleski mediji objavili špekulaciju kako je United odlučio aktivirati klauzulu o jednogodišnjem produženju ugovora u Martialovom ugovoru. 23-godišnjakov dosadašnji ugovor je trebao isteći sljedećeg ljeta, ali su ‘Crveni vragovi’ ovime dobili dodatno vrijeme da postignu dogovor oko novog dugogodišnjeg ugovora ili da ga prodaju.

Njegov agent Philippe Lamboley prošlog ljeta je izjavio kako je on želio napustiti Old Trafford nakon nekoliko mjeseci neuspješnih pregovora oko produženja ugovora. Situaciju su pažljivo pratili veliki rivali iz Premier lige Arsenal i Chelsea, ali čelnici Uniteda su odbili prodati Francuza, unatoč tome što je Mourinho navodno dao zeleno svjetlo za njegov odlazak.

Ubrzo nakon što su se pojavile informacije kako je aktivirana klauzula oko jednogodišnjeg produženja ugovora, ponovo se oglasio njegov agent, koji je priznao kako su daleko od dogovora oko potpisa novog petogodišnjeg ugovora. Naime, on je u intervjuu za RMC Sport rekao: “Vrlo sam pesimističan kada je u pitanju ishod pregovora. Već su poslali nekoliko ponuda koje ne ispunjavaju naša očekivanja. U ovom trenutku smo jako daleko od postizanja dogovora.”

Martial je na Old Trafford stigao iz Monaca u ljeto 2015. godine za čak 60 miliona eura, te su ga mnogi uspoređivali sa legendarnim njegovim bivšim sunarodnjakom Thierryjem Henryjem. U tri godine, koliko je u klubu, odigrao je ukupno 155 utakmica u dresu ‘Crvenih vragova’, te pritom postigao 44 gola i podijelio 26 asistencija. Od toga je ove sezone nastupio 19 puta i postigao osam golova.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!