NaslovnicaVijestiZAHA POSLAO PORUKU UPRAVI: Evo u koji klub želi otići ovog ljeta!

ZAHA POSLAO PORUKU UPRAVI: Evo u koji klub želi otići ovog ljeta!

Kako danas izvještavaju engleski mediji, najveća zvijezda Crystal Palacea Wilfried Zaha poslao je poruku upravi kluba, poručivši im da što prije postignu dogovor sa Arsenalom, koji već neko vrijeme pokazuje interes za njega.

Zaha želi u Arsenal

Ranije ove godine Zaha je priznao kako napustiti klub, te igrati u Ligi prvaka, ali Crystal Palace ga navodno nije spreman pustiti za cifru manju od 100 miliona eura, na koliko procjenjuju 26-godišnjaka.

Unatoč tome što se ‘Topnici’ nisu kvalificirali u Ligu prvaka sljedeće sezone, novine Daily Mail pišu kako reprezentativac Obale Bjelokosti želi karijeru nastaviti upravo na Emiratesu, te je poslao ultimatum čelnicima kluba da što prije postignu dogovor sa komšijama iz Londona.

U Palaceu su, međutim, protiv njegovog odlaska, s obzirom da klub ovog ljeta već napušta jedna zvijezda, a riječ je o desnom beku Aaronu Wan-Bissaki, koji po svemu sudeći odlazi u Manchester United za oko 60 miliona eura.

S druge strane, u Arsenalu se samo mogu nadati kako će Palace drastično smanjiti cifru koju traži za Zahu. Naime, trener tima iz sjevernog Londona Unai Emery na raspolaganju ima tek oko 50 miliona eura budžeta za pojačanja u ovom ljetnom prelaznom roku, a Zaha je daleko izvan tog cjenovnog ranga.

Emery smatra kako je ovo prilika koju ne smiju propustiti, te navodno zahtijeva od uprave da izdvoje koliko god je novca potrebno kako bi ofanzivac stigao u klub. Pored Zahe, Arsenal se u posljednjih nekoliko tjedana povezuje i sa dovođenjem defanzivca Celtica Kierana Tierneya, za kojeg škotski prvak traži oko 30 miliona eura, što ‘Topnici’ za sada nisu spremni platiti.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!