NaslovnicaVijestiŽALI ZBOG OVE ODLUKE: Evo što Ronaldo misli zbog čega nije osvojio...

ŽALI ZBOG OVE ODLUKE: Evo što Ronaldo misli zbog čega nije osvojio Zlatnu loptu!

Po prvi put od 2010. godine, jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo nije uspio završiti u top dva u ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu, koji je održan proteklog tjedna.

Ronaldo žali zbog odlaska iz Real Madrida

Da stvar bude još gora, njegov najveći rival Lionel Messi je osvojio svoju šestu Zlatnu loptu, dok je on i dalje na cifri od pet osvojenih lopti. S druge strane, na drugom mjestu ove godine završio je defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk.

34-godišnjak je po svemu sudeći zbog toga i odbio prisustvovati ceremoniji u Parizu prošlog ponedjeljka, ali se ipak našao na dodjeli nagrada u Seriji A. S obzirom da mu se polako bliži i kraj karijere, i sam vjerovatno postaje svjestan kako možda više nikad neće osvojiti najprestižniju individualnu nagradu.

Međutim, on za to ne krivi svoje nastupe, već prelazak u Juventus, odnosno odlazak iz Real Madrida, kako izvještavaju španjolski mediji. Naime, novine ABC navode kako je svojim bivšim suigračima sa Santiago Bernabeua rekao da žali zbog odlaska iz kluba. Navodno je mišljenja kako ne samo da bi osvojio ovogodišnju Zlatnu loptu da je tamo ostao, već i prošlogodišnju, koju je osvojio Luka Modrić.

Otkako je stigao u Torino, portugalski napadač je u dresu ‘Stare dame’ na ukupno 61 nastupu postigao 37 golova, što svakako nije nimalo loš učinak. Ipak, talijanska liga po mišljenju mnogih još uvijek nije na nivou La Lige, te Juve nema isti utjecaj u svijetu nogometa kao što je to imao Real Madrid.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!