NaslovnicaVijestiZAMJENA ZA LUKAKUA: Manchester United dovodi 23-godišnjaka vrijednog 65 miliona eura!

ZAMJENA ZA LUKAKUA: Manchester United dovodi 23-godišnjaka vrijednog 65 miliona eura!

Ako je vjerovati pisanju engleskih novina Daily Mirror, napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku sljedećeg tjedna će potpisati za novi klub, a riječ je o talijanskom velikanu Interu.

Manchester United dovodi Wernera

Belgijski reprezentativac je na Old Trafford stigao prije dvije godine iz Evertona za 80 miliona eura, te su mu tada mnogi predviđali sjajnu budućnost u dresu ‘Crvenih vragova’.

Međutim, prošle sezone se nije baš naigrao nakon odlaska Josea Mourinha i dolaska Ole Gunnara Solskjaera, koji je preferirao Marcusa Rashforda ispred njega. Inter će navodno poslati novu ponudu vrijednu oko 70 miliona eura u narednih nekoliko dana, iako još uvijek zahtijevaju da tu cifru isplate u nekoliko rata u naredne dvije ili tri godine.

Ovaj ljetni prelazni rok će se zatvoriti za nešto više od tri tjedna kada je u pitanju Premier lige, te su čelnici Manchester Uniteda navodno već krenuli u potragu za Lukakuovom zamjenom. U izvješću piše kako im je prva meta napadač RB Leipziga Timo Werner, koji se i ranije povezivao sa mogućim dolaskom na Old Trafford.

Njemačkom reprezentativcu ugovor sa Leipzigom ističe sljedeće godine, a iz kluba su nekoliko puta tvrdili kako mu neće dozvoliti da ode besplatno, te im je ovo možda i posljednja prilika da dobiju odštetu od njegovog odlaska.

23-godišnjak se trenutno smatra jednim od najboljih mladih napadača u ligama petice. Ima sjajan omjer odigranih utakmica i postignutih golova otkako je stigao u Leipzig iz Stuttgarta 2016. godine, a prošlu sezonu je završio sa 19 postignutih golova i 10 asistencija u 37 utakmica.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!