NaslovnicaVijestiZAMJENA ZA MUSTAFIJA: Arsenal dovodi novog stopera za 36 miliona eura!

ZAMJENA ZA MUSTAFIJA: Arsenal dovodi novog stopera za 36 miliona eura!

Prema pisanju talijanskih i engleskih medija, Arsenal će uskoro aktivirati otkupnu klauzulu od 36 miliona eura u ugovoru zvijezde Rome Kostasa Manolasa.

Arsenal dovodi Manolasa

‘Rimska vučica’ je u posljednje vrijeme pregovarala sa grčkim reprezentativcem oko produženja ugovora, ali nije postignut dogovor. Kako stvari stoje, neće biti ni postignut, a jedan od razloga za to je odnos čelnika kluba prema legendarnom Danielu De Rossiju.

Naime, prije nekoliko dana iz kluba je potvrđeno kako će De Rossi napustiti Olimpico na kraju sezone, nakon čak 18 godina provedenih u klubu. Il Messaggero je izvijestio kako su brojni igrači Rome nezadovoljni zbog njegovog odlaska, a jedan od njih je upravo i Manolas, koji također ozbiljno razmišlja o odlasku.

Kao njegove potencijalne sljedeće destinacije navode se Arsenal i Juventus, koji su spremni aktivirati otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru, vrijednu 36 miliona eura. Budžet Arsenala u ovom ljetnom prelaznom roku još uvijek nije potpuno poznat, s obzirom da im je preostalo finale Europske lige protiv gradskog rivala Chelseaja, a u slučaju da slave na toj utakmici izborit će učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Ukoliko se to desi, mogli bi imati preko 100 miliona eura za pojačanja ovog ljeta, dok će u suprotnom imati oko 50 miliona eura. Pored toga, ‘Topnici’ će vjerovatno prodati i nekoliko zvijezda, među kojima je i Shkodran Mustafi, koji je u klub stigao iz Valencije prije tri godine, i koji iza sebe ima razočaravajuću sezonu, u kojoj je bio možda i najgori igrač tima. Prošlog tjedna pojavile su se špekulacije kako ga želi dovesti AC Milan, a što će se dogoditi ostaje nam da vidimo.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!