NaslovnicaVijestiZAMJENA ZA RAMSEYA? Predsjednik Lyona odgovorio na interes Arsenala za zvijezdu njegovog...

ZAMJENA ZA RAMSEYA? Predsjednik Lyona odgovorio na interes Arsenala za zvijezdu njegovog tima!

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas izjavio je kako su vrata u potpunosti zatvorena kada je u pitanju mogući odlazak zvijezde njegovog tima Houssema Aouara, za kojeg su zainteresovana dva kluba iz Premier lige, Arsenal i Manchester City.

Aouar ostaje u Lyonu

20-godišnjak se također prošlog ljeta povezivao i sa mogućim odlaskom u redove Barcelone, te Liverpoola, ali je ipak odlučio ostati u francuskom klubu, sa kojim je potpisao i novi petogodišnji ugovor.

Ipak, nakon sjajnog prvog dijela nove sezone, Aouar se ponovo počeo povezivati sa vodećim europskim klubovima, a Pep Guardiola je i sam priznao kako je zainteresovan za mladog veznjaka. On ga je pohvalio nakon utakmice njegovog tima protiv Lyona prošlog mjeseca, a engleski mediji već pišu kako čelnici Citya spremaju čak 40 miliona funti za U21 reprezentativca Francuske.

Na njega je oko bacio također i trener Arsenala Unai Emery, koji je trenutno u potrazi za zamjenom za Aarona Ramseya, koji će po svemu sudeći napustiti klub na kraju ove sezone. Na pitanje novinara o svim tim špekulacijama, Aulas je odgovorio: “Odlazak Houssema Aouara? Vrata su u potpunosti zatvorena. On je produkt naše akademije i mislim da će biti budućnost Lyona. Bit će jako malo odlazaka ove zime, želimo zadržati naše igrače. Potencijalni kupci će morati biti uvjerljivi, i koliko vidim, nema ih mnogo u ovom trenutku.”

Guardiola je pohvalio Aouara nakon utakmice u Ligi prvaka prošlog mjeseca, kada je rekao: “Houssem Aouar je jako dobar igrač, nevjerovatan je. Mnogo se priča o Ndombeleu, ali Aouar je također odličan. Uvijek je jako miran sa loptom u nogama, te ima sjajan tehnički kvalitet. Lyon ima stvarno dobru ekipu.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!