NaslovnicaVijestiZAMJENA ZA SUAREZA STIŽE IZ KINE? Čelnici Barce spremaju ponudu za napadača...

ZAMJENA ZA SUAREZA STIŽE IZ KINE? Čelnici Barce spremaju ponudu za napadača iz kineske Superlige!

Španjolski prvak Barcelona trenutno je u potrazi za novim napadačem, nakon što je jučer i službeno potvrđen odlazak Munira El Haddadija, koji je prešao u redove Seville. On je uz Suareza bio jedina opcija Ernesta Valverdea kada je u pitanju ta pozicija, te je španjolski stručnjak zatražio dolazak nove ‘devetke’.

Barcelona želi dovesti Ighala

Blaugrana je u posljednjih nekoliko prelaznih rokova potrošila preko 300 miliona eura na pojačanja u defanzivnom i veznom dijelu tima, odnosno na dovođenje Ousmanea Dembelea, Philippea Coutinha, Clementa Lengleta i Artura Vidala.

Zbog tog razloga trenutno nisu spremni dovesti neko zvučnije pojačanje u napadu. Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije kako bi Katalonci mogli dovesti Alvara Moratu na posudbu iz Chelseaja, ali po svemu sudeći oni su promijenili glavnu metu. Kako pišu novine Sport, to je sada bivši napadač Watforda Odion Ighalo.

Nigerijski reprezentativac je prije dvije godine otišao u reodve kineskog Chanchun Yataija, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog ljeta. U Barci su jako dobro upoznati sa njegovim kvalitetama, s obzirom da su ga pratili dok je nastupao za Granadu tokom sezone 2009/10.

Ipak, on ima 29 godina, te je za očekivati kako bi u slučaju dolaska na Camp Nouu ostao kratko, odnosno bio privremena zamjena za Luisa Suareza, koji je odigrao skoro svaku utakmicu ove sezone, i u ligi, i u Ligi prvaka. Nakon pobjede protiv Real Madrida visokim rezultatom 5-1 u oktobru, na kojoj je Urugvajac postigao hat-trick, on je izjavio kako je svjestan da je klub u potrazi za novim napadačem.

Tada je rekao: “Sretan sam zbog postignutih golova, ali zbog njih se ne osjećam kao najbolji napadač na svijetu. Znam da imam 31 godinu i svjestan sam da Barcelona traži novog napadača. Kada su govorili da sam predebeo i prestar na početku sezone, počeo sam se truditi još više. Vjerovatno nisu uzeli u obzir da sam se tek vratio sa Svjetskog prvenstva i nisam bio tako spreman kao ostali suigrači jer sam počeo trenirati kasnije nego oni.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!