NaslovnicaVijestiZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Jurgen Klopp rekao na pitanje koji igrač...

ZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Jurgen Klopp rekao na pitanje koji igrač ga je najviše iznenadio ove sezone!

Kloppov Liverpool igra sezonu iz snova. Kada je njemački stručnjak stigao u klub 2015. godine, ‘Redsi’ su se nalazili na desetom mjestu na tabeli. U nešto više od tri godine, on ih je uspio transformirati u jedan od najboljih timova na svijetu. Nakon što su prošle sezone stigli do finala Lige prvaka po prvi put u posljednjih deset godina, ove sezone su neporaženi u Premier ligi nakon 20 odigranih kola, te su vodeći favorit za osvajanje titule.

Klopp najviše iznenađen Alissonom

Iako vjerovatno to ne bi priznao, zasigurno je kako je i sam Klopp iznenađen nastupima svojih igrača. Međutim, tko od njih ga je najviše iznenadio do sada? On je upravo to upitan u intervjuu za ESPN, a izabrao je novog golmana Alissona Beckera. Brazilac je na Anfield stigao iz Rome prošlog ljeta za čak 66 miliona funti, a Klopp priznaje kako nije bio svjestan da je on toliko kvalitetan.

“Rekao bih da je to Alisson, on je jako dobar igrač. Oduvijek je bilo jasno da je odličan, ali iskreno nisam znao da je ovako dobar, možda zbog toga što Roma igra drugačije”, rekao je 51-godišnjak.

Nema sumnje kako bi se brojni navijači Liverpoola složili s ovim. Ne računajući jednu ili dvije greške koje je napravio, a koje su vodile do primljenog gola, konačno se mogu pohvaliti kako ponovo imaju jednog od najboljih golmana na svijetu u svom timu. Uz Edersona, Neuera i Ter Stegena zasigurno je jedan od najboljih kada je u pitanju kontrola lopte.

‘Redsi’ će napraviti veliki korak ka osvajanju titule prvaka Premier lige ukoliko pobijede Manchester City u četvrtak, a Klopp priznaje kako su svi motivirani: “Gladni smo pobjeda. Ne razmišljamo o prednosti koju imamo, iako smatramo da je nevjerovatno to što smo osvojili 54 boda. Sve što možemo je nastaviti ovako. Svi znamo da je Manchester City fantastična momčad, plus igramo u gostima. Tko još može pred takvo gostovanje reći ‘vjerovatno ćemo pobijediti’? Niti jedan klub na svijetu, pa ni mi. Otići ćemo tamo i pokušati učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!