NaslovnicaVijestiZANIMLJIV SAVJET: Rooney poručio Sanchu da ne ide u Manchester United, a...

ZANIMLJIV SAVJET: Rooney poručio Sanchu da ne ide u Manchester United, a evo i zašto!

Legendarni bivši napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney poslao je zanimljivu poruku zvijezdi Borussije Dortmund Jadonu Sanchu, poručivši mu kako bi trebao ostati u njemačkom klubu i sljedeće sezone, a ne doći u Premier ligu kako bi sjedio na klupi.

Manchester United želi Jadona Sanchu

19-godišnjak je oduševio cijeli nogometni svijet svojim nastupima protekle sezone, u kojoj je na ukupno 43 nastupa u svim takmičenjima postigao 13 golova i podijelio 19 asistencija.

U posljednjih nekoliko mjeseci engleski mediji ne prestaju pisati kako ga želi dovesti Manchester United, te da je jedna od glavnih meta Ole Gunnara Solskjaera u ovom ljetnom prelaznom roku. Međutim, kako kaže bivši napadač ‘Crvenih vragova’ Wayne Rooney, Sancho bi trebao ostati u Borussiji još neko vrijeme.

U intervjuu za Bild bivši engleski reprezentativac je rekao: “Borussia Dortmund je veliki klub sa sjajnim navijačima, vjeruju svojim mladim igračima, a to možete vidjeti upravo na Sanchu i napretku koji je napravio u posljednjih godinu dana.”

Zatim je nastavio: “Sada bi se Sancho trebao zapitati da li će dobiti istu minutažu kao u Dortmundu ukoliko ode u Englesku, ili će samo sjediti na klupi. Redovni nastupi su važna stvar za mladog igrača poput njega, tako da mislim da bi trebao ostati u Dortmundu.”

Jadon je krajem prošle godine potpisao novi ugovor sa Borussijom, po kojem će ostati u klubu do ljeta 2022. godine. Iz njemačkog velikana su se nedavno oglasili povodom špekulacija o mogućem odlasku Jadona, izjavivši kako ga ne planiraju pustiti da ode ovog ljeta.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!