NaslovnicaVijestiEvo zašto je Guardiola ubojit u prvenstvu, a u Ligi prvaka nije?

Evo zašto je Guardiola ubojit u prvenstvu, a u Ligi prvaka nije?

Španjolska Marca i njihov poznati kolumnist Alberto Rubio objavili su kolumnu u kojoj Rubio pokušava objasniti zašto Pep Guardiola dominira u svakom prvenstvu u koje dođe, a u Ligi prvaka od odlaska iz Barcelone nema velikih uspjeha.

Dok je bio u Barceloni Pep je zaista dominirao. U četiri sezone dva puta je osvojio Ligu prvaka, a dva puta je ispao u polufinalu. Doduše 2009. godine Barcelona je bila lošija od Chelseaja, ali uz poguranac sudaca ipak su ušli u finale, ali 2010. i 2012. ispali su od Intera i Chelseaja u utakmicama u kojima su bili bolji protivnik.

Po odlasku iz Barcelone Pep Guardiola trebao je odmor, godinu dana nije nikoga trenirao, živio je u New Yorku, učio njemački jezik i skupljao motivaciju za nastavak, za preuzimanje Bayerna. U jesen 2013. godine Pep Guardiola preuzima Bayern, tada aktualnog osvajača trostruke krune, Pep je uveo svoju filozofiju u Bayern, dominirali su prvenstvom kao nikada prije, ali ne može se reći da je unaprijedio Juppov Bayern.

Zašto Pep dominira prvenstvom, a Ligom prvaka ne?

Pep svoju nogometnu filozofiju temelji na dobrom pozicioniranju u fazi gradnje napada, dobrom pozicioniranju u fazi tranzicije iz obrane u napad i dobrom pozicioniranju u visokom pressingu i oduzimanju lopte odmah po gubitku iste. Kada on ima superiorne momčadi kakve je do sada u karijeri imao – Barcelona, Bayern, City, to je najbolji recept na svijetu protiv malih momčadi jer njegovi mehanizmi igre su najbolji na svijetu dok ne dođe pravi protivnik protiv kojeg se treba znati i braniti.

[su_live_koeficijenti]

Sezona – 2013/14, Bayern u knock-out fazi prolazi prvo Arsenala, pa Moyesovog Uniteda, no ne pretjerano lagano, ali dovoljno dominantno. U polufinalu dolazi na Ancelottijev Real koji zna kako se igra ozbiljni nogomet, ekipa koja napada okomito i ima vanserijske pojedince poput Ronalda, Ramosa, Balea protiv kojeg se treba znati jako dobro braniti da bi ih zaustavili. Pepove momčadi u mnogočemu su najbolje, ali u tome nisu. Ukupni rezultat Real Madrid 5-0 Bayern Munchen.

Sezona – 2014/15, Bayern u knock-out fazi prolazi protiv Shakhtara i Porta, a u polufinale dolazi protiv Barcelone. Bayern u toj utakmici bio dobar, napadali su, igrali sjajan pressing, no kada je pred kraj utakmice koncentracija malo opala ponovno je presudio vanserijski potez jednog najboljih igrača svijeta – Lionela Messija. Prva utakmica završila je 3-0 i tu je već sve bilo gotovo, Barcelona 5-3 Bayern Munchen.

Sezona – 2015/16, Bayern u osmini finala jedva prolazi protiv Juventusa koji je imao četvrtfinale do zadnjih minuta, pa u četvrtini finala ukupnim rezultatom 3-2 prolazi protiv Benfice, da bi u polufinalu ispao protiv Atletico Madrida. Ponovno, van serijska kvaliteta kakvu ima Griezmann odlučila je utakmica. Ponovno je protivnik bio okomit i ubojit, a vanserijska kvaliteta kakvu imaju Ronaldo, Griezmann, Messi ne može se baš lako čuvati.

[su_champions_league]

Sezona – 2016/17, Guradiolin City u grupnoj fazi prolazi s tek 9 bodova kao drugoplasirana momčad, ponovno ga unišio njegov učenik – Lionel Messi, a u knock-out fazi ispada već u osmini finala protiv Monaca, ukupnim rezultatom 6-6. Ponovno je protivnik bio okomit i ubojit, a vanserijska kvaliteta kakvu ima Kylian Mbappe nije se mogla čuvati.

Ove sezona ista priča, Salah i društvo ponovno su pokazali kako pozicijski nogomet Pepa Guardiole donosi puno bodova u prvenstvu, ali za osvojiti Ligu prvaka treba i čvrta obrana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!