NaslovnicaVijestiZašto je Serie A u ovom trenutku najzanimljivija liga u Europi?

Zašto je Serie A u ovom trenutku najzanimljivija liga u Europi?

U ovom trenutku Serie A najzanimljivija je liga Europe i to nema dileme. Ovaj vikend gledat će nogomet kao da je Liga prvaka jer Barcelona igra protiv Atletica, Manchester City protiv Chelseaja, Leipzig protiv Dortmunda, ali pravu nogometnu ludnicu gledat ćemo u Italiji.

U Italiji je za vikend prava nogometna ludnica. Prvih 8 timova kao da imaju svoju malu ligu pa igraju jedni protiv drugih. Ukratko, svi se bore za svoje mjesto u Ligi prvaka ili u slučaju Napolija i Juventusa – oni se bore za naslov prvaka Italije.

U subotu se u Rimu igra utakmica trećeplasiranog Lazija i drugoplasiranog Juventusa.
Odmah nakon njih u Napulju kreću prvoplasirani Napoli i petoplasirana Roma.

U nedjelju nešto manje atraktivna utakmica između šestoplasirane Sampdorije i osmoplasirane Atalante.
A onda u nedjelju navečer Derby della Madonnina – petoplasirani Inter protiv sedmoplasiranog Milana.

Zašto je Serie A trenutno najzanimljivija?

Zašto je Serie A trenutno najzanimljivija liga Europe? Pa ne zbog ovog superzanimljivog kola – ono će samo zakuhtati stvari. Talijanski nogomet u ovom trenutku doživljava malu renesansu. Nakon niza od nekoliko godina u kojem je ‘Stara dama’ bila jedina svijetla točka njihovog nogometa – sada imamo procvat.

[su_champions_league]

Imamo jedino prvenstvo u ligama petice gdje je prvak još uvijek nepoznat. Gotovo pa sigurno da će Manchester City, PSG, Barcelona i Bayern uzeti svoje titule, ali u Italiji ne znamo hoće li to biti Juventus ili Napoli. Oni igraju fenomenalnan nogomet, gaze sve pred sobom i ne planiraju stati na tome..

Pep Guardiola tvrdi da Napoli igra najbolji nogomet u Europi, u 26 utakmica imaju samo 1 poraz i samo 3 remija, ali to im nije dovoljno da pobjegnu Juventusu. No, nije samo rivalstvo Napolija i Juventusa zanimljivo u Italiji. Ovdje govorimo o jednoj novoj nogometnoj generaciji talijanskog nogometa.

Imamo neke nove trenerske zvijezde – to više nisu Ancelotti, Conte, Capello. Glavne trenerske zvijezde su Allegri i Sarri, a od predstavnike stare generacije imamo samo Interovog Spallettija. Ali zato imamo jednu novu generaciju trenera koji bi zvijezde tek mogli postati, a to su prije svega Simeone Inzaghi, Eusebio Di Francesco i Gennaro Gattuso.

[su_live_koeficijenti]

Glavne zvijezde više nisu uglavnom Talijani kao nekada Maldini, Nesta, Totti, Del Piero iako ne nedostaje i domaćih zvijezda. Primjerice svi u Italiji sada pričaju o nevjerojatnom procvatu Milanovog zadnjeg rada Bonucci – Romagnoli, tu su svakako mladi Donnarumma, Ciro Immobile koji se bori za najboljeg strijelca Europe te Fabio Quagliarella koji s 35 na leđima igra ponajbolji nogomet u karijeri.

Ali danas u Italiji dominiraju internacionalne zvijezde koje želi svi klubovi Europe – Dybala, Mertens, Pjanić, Higuain, Džeko, Milinković-Savić, Perišić, Icardi. Nogomet u tom pravcu da svaka liga mora ulagati u dovođenje takvih igrača, Italija je ulagala i nekada u Nedveda, Batistutu, Ronalda, Figa i slične, ali tada su i proizvodili znatno više kvalitetnih igrača nego danas. No čini se da Serie A ponovno staje na noge i to raduje ljubitelja nogometa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!