NaslovnicaVijestiZbog čega je Pjanić u nemilosti Koemana? Španjolci otkrivaju njegov najveći "grijeh"

Zbog čega je Pjanić u nemilosti Koemana? Španjolci otkrivaju njegov najveći “grijeh”

Miralem Pjanić stigao je prošlog ljeta na Camp Nou kao veliko pojačanje, a katalonski klub izdvojio je pozamašnu sumu za jednog 30-godišnjaka – 60 miliona eura.

Međutim, reprezentativac Bosne i Hercegovine nije se naigrao u Barceloni, štaviše, u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima nije proveo niti minut na terenu. Sveukupno, ove sezone upisao je 28 nastupa za Blaugranu (17 u La Ligi), ali uz skromnu minutažu. Jedino je u Ligi prvaka proveo na terenu većinu vremena, ali izostao je učinak.

Pjanić se još uvijek nije upisao u listu strijelaca, niti je zabilježio asistenciju za katalonski klub, a posljednji put u startnoj postavi našao se još 24. februara protiv Elchea na Camp Nou, kada je zamijenjen na poluvremenu. Nauštrb Pjanićeve minutaže, priliku je dobio 18-godišnji Ilaix Moriba, koji je imao neka zapažena izdanja, međutim, to nije najveći problem bh. veznjaka.

“Kada Barcelona nema loptu, umjesto da ide visoko i da pritiska rivala on uvijek pravi korak unazad. To je talijanski sistem odbrane, koji u Barceloni ne prihvataju. U Juventusu je bilo nešto drugo, bio je duša tima koji je nizao Scudetto za Scudettom. Koeman mu u Barci nije omogućio kontinuitet. Maksimalno je imao dvije vezane utakmice”, navodi novinar Mundo Deportiva u tekstu pod naslovom “Šta je Pjanićev grijeh”.

Svakako, u prilog mu ne ide i izjava iz decembra “Malo igram i ne znam zašto je to tako”, iako je nakon finala Kupa kralja uputio svojevrsno izvinjenje, te stavio tim na prvo mjesto. Na sve to nadovezala se i nedavna ozljeda, no prema posljednjim informacijama, Pjanić se oporavio i spreman je za sutrašnji duel protiv Granade, iako je Koeman najavio da neće biti rotacija.

“Rotacije? Znam da je teško nogometašima koji ne igraju, ali je u ovom trenutku najbitnije da smo pravi tim. Vidjet ćemo koji su igrači svježi i spremni. Imamo svoj način treninga i pripreme susreta i tu se ništa neće mijenjati. Igrači znaju da u dresu Barce moraju osvajati trofeje. Imamo lidere i iskusne igrače i oni moraju prenijeti to iskustvo na mlađe.” rekao je Koeman.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!