NaslovnicaVijestiZbog koronavirusa FIFA mijenja pravila nogometne igre!

Zbog koronavirusa FIFA mijenja pravila nogometne igre!

Odbor za međunarodna nogometna pravila (IFAB) je kod Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) danas i službeno potvrdio povećanje broja zamjena na nogometnim utakmicama.

FIFA predložila

Zbog epidemije koronavirusa privremeno će biti dopušteno pet zamjena u jednom timu, što će igračima koliko toliko olakšati, a promjena je stupila na snagu odmah.

Kako je zdravlje svima na prvom mjestu, Fifa bi privremeno dopustila dvije dodatne zamjene, a u slučaju produžetaka, momčad bi imala mogućnost i šeste zamjene.

PSG IMA TAJNO ORUŽJE: Marco Verratti im pomaže da dovedu jednog od najboljih mladih igrača na svijetu!

Privremeni dodatak 3. članu nogometne igre vrijedit će u svim ligama koje će se nastaviti takmičiti nakon pauze zbog koronavirusa, a ovaj novit će biti na snazi do kraja kalendarske godine.

Do tada Fifa će imati vremena odlučiti hoće li novitet moći koristiti 2021. godine, kada će biti održano Europsko prvenstvo, koje je inače trebalo biti na dnevnom redu ove godine.

FIFA je također odlučila da korištenje VAR-a može biti obustavljeno u sredini sezone ako lige više ne budu imale resurse za njegovu normalnu upotrebu. Tko će imati koristi od ovoga? Osim igrača kojima će se umor smanjiti, jasno je da će najveću korist od ove promjene pravila imati veliki klubovi sa širokim sastavima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!