NaslovnicaVijestiZidaneova podrška Valverdeu: Žao mi ga je, mnogo ga poštujem

Zidaneova podrška Valverdeu: Žao mi ga je, mnogo ga poštujem

Trener Real Madrida Zinedine Zidane uputio je podršku Ernestu Valverdeu, koji je prije nekoliko dana smijenjen sa mjesta trenera Barcelone, a na njegovo mjesto je došao Quique Setien.

Posle dvije i po godine na klupi tima sa stadiona Camp Nou, 55-godišnji trener dobio je otkaz, a na njegovo mjesto došao je Quique Setien, stručnjak koji je sa Betisom i Espanyolom gajio ofanzivan stil nogometa.

Zidane je naglasio da je i sam bio žrtva pritiska sličnog onom koji je u Barceloni trpio Valverde.

“Žao mi ga je. On je kao trener pokazao koliko je dobar i ja imam mnogo poštovanja prema njemu. Znamo kakva je situacija u najvećim klubovima poput Reala i Barcelone i mi znamo da se to neće promijeniti”, izjavio je Zinedine Zidane.

“Ako izgubimo nekoliko utakmica, jasno je da će me kritikovati, baš kao što je to bio slučaj prije mjesec i po. Jedino što možete da učinite je da nastavite da dajete najbolje od sebe. Zaista mi je žao Ernesta Valverdea”, dodao je trener, koji je vodeći Real sa klupe slavio u svakom finalu u kojem je tim nastupio.

Real je trenutno na drugom mjestu tabele španjolske La Lige sa istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom u odnosu na Barcu, a u narednom kolu Real će ugostiti Sevillu, dok će Setien u svom debiju dočekati Granadu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!