NaslovnicaVijestiZINEDINE ZIDANE POTVRDIO: Ne želi odlazak jedne od najvećih zvijezda u januaru!

ZINEDINE ZIDANE POTVRDIO: Ne želi odlazak jedne od najvećih zvijezda u januaru!

Trener Real Madrida Zinedine Zidane danas se oglasio povodom špekulacija o mogućem odlasku jedne od najvećih zvijezda kluba Garetha Balea, izjavivši kako želi da on ostane do kraja sezone u klubu.

Zidane potvrdio ostanak Garetha Balea

Španjolski gigant se u posljednjih nekoliko dana povezuje sa mogućim dovođenjem zvijezde Manchester Cityja Raheema Sterlinga za 80 miliona eura, a na drugu stranu bi navodno trebao otići i Gareth Bale, ali izgleda kako od toga neće biti ništa.

Velški reprezentativac se također povezivao i sa odlaskom u Shanghai Shenhuu proteklog ljeta, ali je ipak ostao na Santiago Bernabeuu. Povodom svih ovih špekulacija konačno se oglasio i Zidane, koji je rekao kako su to gluposti, te da ne želi njegov odlazak predstojeće zime.

“Svi kažu kako ne želim Balea u klubu, te da tražim njegov odlazak u januaru. To je glupost. Ljudi mogu pričati o meni, o tome što radim, ali nitko ne može pričati laži. Naravno, ne mogu imati isti odnos sa svim igračima, ali nikad nisam imao niti jedan problem as Garethom, čak ni nakon onoga što se dogodilo prošlog ljeta, kada je navodno trebao otići.”

“Situacija je ovakva, on je ovdje i sretan sam zbog toga jer je vrlo dobar igrač. Tako da, želim da ostane u klubu do kraja sezone i to je svima jasno.”

Francuski stručnjak je također priznao kako ne brine zbog toga što je Bale pozvan u reprezentaciju za nadolazeće kvalifikacijske susrete protiv Azerbajdžana i Mađarske, koji su na rasporedu kasnije ovog mjeseca, iako nije igrao za Real Madrid otkako je postigao gol na susretu protiv Hrvatske 13. oktobra.

“Ukoliko ga je pozvao njegov nacionalni tim, njegova zemlja, to je njihovo pravo. U pitanju je reprezentativna pauza i mi ništa ne možemo učiniti povodom toga.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!