NaslovnicaVijestiZLATAN IBRAHIMOVIĆ OTKRIO: Ovo je najboljih 10 igrača sa kojima je igrao...

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ OTKRIO: Ovo je najboljih 10 igrača sa kojima je igrao u karijeri!

Teško je se prisjetiti boljeg igrača od Zlatana Ibrahimovića koji nikad nije osvojio najelitnije europsko klupsko takmičenje, Ligu prvaka. Unatoč tome što je u istoj nastupao za rekordnih sedam klubova, to je jedina velika titula koju nije uspio osvojiti na klupskom nivou.

Ibrahimović odabrao deset najboljih suigrača

Ipak, kako bi to nadoknadio, bivši švedski reprezentativac je osvojio čak 11 ligaških naslova u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Kroz svoju profesionalnu karijeru dijelio je svlačionicu sa nekim od najboljih igrača u povijesti nogometa. No, koji od njih bi se našli u najboljih 11? On je to otkrio u svojoj autobiografskoj knjizi ‘Ja sam Zlatan’.

Golman – Gianluigi Buffon
Očekivano, Ibrahimović je otpisao Davida de Geu sa liste kandidata za ovu poziciju, ostavivši izbor između legendarnih Gianluigija Buffona i Julija Cesara. Trenutni golman PSG-a je sa Ibrahimovićem proveo dvije sezone zajedno u Torinu, tokom kojih su osvojili dvije titule prvaka Serije A, koje su im oduzete zbog umješanosti u skandal Calciopoli.

Defanzivci
Thiago Silva
Thiago Silva je stigao zajedno sa Ibrahimovićem u Paris Saint-Germain iz AC Milana u prvom ljetnom prelaznom roku nakon što su francuski klub preuzeli bogati vlasnici iz Katara. Ovaj dvojac je činio ‘osovinu’ tima koji je osvojio četiri ligaške titule u periodu između 2012. i 2016. godine.

Alessandro Nesta
Ibrahimović je u periodu dok je nastupao za AC Milan važio možda i za ubjedljivo najboljeg napadača na svijetu. On je sa Nestom na San Siru proveo dvije sezone, nakon kojih su obojica napustili klub.

Lilian Thuram
Thuram je prvi od petorice bivših igrača Barcelone koji su se našli u Ibrahimovićevih najboljih jedanaest. Francuz je bio smatran jednim od najboljih defanzivaca na svijetu u vrijeme dok su obojica dijelili svlačionicu u Juventusu.

Maxwell
Ibrahimović i Maxwell su igrali zajedno u dresu Ajaxa, Intera, Barcelone i Paris Saint-Germaina, tako da ne čudi to što je baš njega izabrao. Obojica su igrali sjajno u svim navedenim klubovima, te su osvojili mnoštvo titula zajedno.

Veznjaci
Xavi Hernandez
Svaki napadač na svijetu bi volio imati mađioničara kao što je Xavi iza svojih leđa, a Ibrahimović svakako nije izuzetak. Bivši španjolski reprezentativac se smatra jednim od najboljih veznjaka u povijesti nogometa, te je ova odluka Ibre očekivana.

Patrick Vieira
Legendarni Francuz je dijelio svlačionicu sa Ibrahimovićem u dva talijanska velikana, Juventusu i Interu. Na Giuseppe Meazzi su zajedno osvojili četiri ligaške titule u periodu između 2006. i 2010. godine.

Pavel Nedved
Pavel Nedved svakako važi za jednog od najpotcjenjenijih igrača u povijesti nogometa, unatoč činjenici što je osvojio Zlatnu loptu. Iako Ibrahimović nije baš igrao u sjajnoj formi u svom periodu provedenom u Juveu, u to vrijeme je bivši češki reprezentativac briljirao.

Napadači
Lionel Messi
Kao što se moglo očekivati, u ovom timu se morao naći Lionel Messi. Argentinac je tokom Ibrahimovićeve jedine sezone na Camp Nouu po prvi put u karijeri postigao više od 30 golova u sezoni. Njih dvojica nisu činili tako dobar duo u napadu, te je Ibra zbog toga bio primoran napustiti klub.

Ronaldinho
Vjerovatno najveća zvijezda u ovom timu, uz Lionela Messija. Ibrahimović je legendarnog Brazilca pohvalio jednom prilikom, izjavivši kako protivnici pred njim izgledaju kao djeca.

Zlatan Ibrahimović
Ibrahimović ne bi bio Ibrahimović kad ne bi sebe uvrstio u svoj tim iz snova, zar ne?

Zamjene
Julio Cesar
Fabio Cannavaro
Gennaro Gattuso
Clarence Seedorf
Andres Iniesta

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!