NaslovnicaVijestiZlatko Dalić slijedi Pepa Guardiolu: Pogleadjte sastav sa kojim će Hrvatska igrati...

Zlatko Dalić slijedi Pepa Guardiolu: Pogleadjte sastav sa kojim će Hrvatska igrati ključne utakmice

IZBORNIK Zlatko Dalić najavio je značajne izmjene u sastavu nacionalne reprezentacije pred predstojeće dvoboje s Latvijom (Riga) u subotu i Armenijom (idući tjedan u utorak). Nakon poraza u listopadu od Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska se nalazi u situaciji gdje ne može samostalno osigurati prolazak u sljedeći krug kvalifikacija. Pobjede u oba susreta su nužne, uz uvjet da Wales doživi neuspjeh, kako bi Hrvatska izravno izborila plasman u Njemačku.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Hrvatska se suočava s brojnim izazovima, ali trenutna situacija je poboljšana u usporedbi s prošlim mjesecom. Dominik Livaković ostaje neprikosnoven na vratima. Ključna izmjena odnosi se na obranu, gdje će Zlatko Dalić Joška Gvardiol postaviti na poziciju lijevog beka zbog nezadovoljstva dosadašnjim nastupima i formom Borne Sose i Borne Barišića. Valja podsjetiti da se Sosa bori s formom u Ajaxu, dok je Barišić razočarao tijekom prethodnog reprezentativnog ciklusa.

Zato će Dalić primijeniti sličan pristup kao Pep Guardiola u Manchester Cityju – planira postaviti Gvardiola na lijevog beka, a vjerojatno će Domagoja Vidu premjestiti na Gvardiolovu stopersku poziciju. Kao potencijalnog partnera Vidu bi trebao imati Josipa Šutala, koji je značajno unaprijedio svoju igru u Ajaxu te se istaknuo kao lider obrane.

Na današnjoj konferenciji za medije, Zlatko Dalić izjavio je: ‘Joško Gvardiol igra lijevog beka u Cityju i u nadolazećim utakmicama ostati će na toj poziciji. Nisam dobio željenu proaktivnost od Barišića i Sose prema naprijed’, naglasio je Dalić, prije nego što se posvetio Josipu Šutalu: ‘On je nepravedno označen kao najveći krivac za sve nevolje u Ajaxu, što zapravo nije istina. Pružit ćemo mu podršku i povećati mu samopouzdanje; Vedran Ćorluka je već stupio u kontakt s njim, a očekujem da postane ključna figura u našoj obrani.’

Josip Juranović, potpuno oporavljen od ozljede, trebao bi zauzeti poziciju desnog beka. U veznom redu, Zlatko Dalić ne planira nikakve promjene i planira koristiti svoj snažni trio – Luku Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića.

Reprezentaciji su se pridružili Martin Baturina i Nikola Moro, čime su sada izborniku na raspolaganju kao dodatna opcija u rotaciji. Moro ima mogućnost zamjene za poziciju Marcela Brozovića, dok Baturina može pružiti ofenzivnu alternativu umjesto Modrića ili Kovačića, ovisno o Dalićevom taktičkom pristupu.

Dalić je naglasio ulogu Brozovića, koji je podložan sumnjama zbog igranja u Saudijskoj Arabiji: ‘On je srce naše ekipe i ključni igrač u sredini terena. U posljednjoj utakmici pružio je izniman nastup, pokazao je visoki standard, te očekujem da će nastaviti pružati kvalitetne igre. Brozović je moje veliko povjerenje i snaga. Nikada nisam sumnjao u njega.

Što se tiče napada, Dalić planira izmjene u usporedbi s utakmicama protiv Turske i Walesa. U prethodnim susretima, koristio je Josipa Brekala, Petra Musu, Diona Drena Belju i Marija Pašalića, ali na kraju nije bio zadovoljan njihovim izvedbama.

Luka Ivanušec će vjerojatno biti čvrsto smješten na poziciji lijevog krila, na kojoj je Dalić prethodno isprobao Josipa Brekala. U odsustvu Ivana Perišića, Ivanušec je sigurno prvi izbor za Dalića, a alternativa mu je Marko Pjaca.

Na desnoj strani, vjerojatno će se pojaviti Andrej Kramarić, koji bi trebao biti spreman za sljedeće utakmice. U središtu napada priliku će dobiti Ante Budimir, igrač koji je u sjajnoj formi za Osasunu. Dalić je izjavio: ‘Budimir je u odličnoj formi. Ranije sam istaknuo da želim pružiti priliku napadačima za budućnost kako bi se istaknuli. On je svojom formom zaslužio poziv i dobit će priliku. Naš pristup će biti ofenzivan, i zbog toga ga imamo u ekipi.’

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!