NaslovnicaVijestiZnate li kada je Italija zadnji put propustila Svjetsko prvenstvo?

Znate li kada je Italija zadnji put propustila Svjetsko prvenstvo?

italija danas

U Milanu danas Italija igra utakmicu generacije, utakmica Italije i Švedske mogla bi biti povijesna ukoliko Italija ispadne. Svi mi znamo kako je Italija opasna i moćna kada je najpotrebnije i svima je poznato zašto su i dalje favorit za prolazak dalje u ovim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji iako su prvu utakmicu izgubili rezultatom 1-0 u Stockholmu.

U 20:45 po lokalnom vremenu Italija će dočekati Švedsku na San Siru, stadionu na kojem reprezentacija nikad nije poražena. Nijedan stadion u Italiji ne pamti puno poraza njihove reprezentacije jer oni ni nisu izgubili kvalifikacijsku utakmicu na svom terenu još od 1999. godine, ali San Siro ili Giusepee Meazza još je posebnije mjesto za reprezentaciju jer na njemu nisu nikad izgubili. Ako bi danas nekim slučajem izgubili propustili bi Svjetsko prvenstvo, no čak i da ne izgube oni lako mogu ispasti, čak i s remijem, ali i s pobjedom.

Pirlo smiruje euforiju navijača koji su uvjereni da prolaze dalje zbog povijesti na San Siru, ali on upozorava: “San Siro ne može postići gol. Ja nikada nisam vidio da su navijači postigli gol za pobjedu.”

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Italija je zadnje SP propustila 1958. godine

Italija je jedna od najvećih reprezentacija u povijesti nogometa. Oni pamte čak 4 osvojene titule prvaka svijeta (1934, 1938, 1982 i 2006), više od njih ima samo Brazil – čak pet. Italija je igrala na 18 od ukupno 20 SP te je tako rekorder u tom pogledu zajedno s reprezentacijom Njemačke. Azzurri su igrali čak 6 finala, te su jednom uzeli treće mjesto i jednom četvrto.

Zadnja titula bila je 2006. godine uz legendarnu generaciju gdje je na golu bio Buffon, u obrani Cannavaro, Materazzi, Zambrotta, Grosso ispred njih Gattuso, Pirlo, Totti, a u napadu Del Piero, ali bilo je tu i nekolicina drugih kvalitetnih igrača poput De Rossija, Luce Tonija, Perrotte i drugih.

prvaci 2006

Današnja Italija

Današnja Italija doživjela je neke promjene u odnosu na prethodna dva Svjetska prvenstva gdje su u potpunosti podbacili i ispali u skupinama. Jedno što je isto je – Gigi Buffon. Nogomet u Italiji počeo je rasti nakon dugogodišnje stagnacije zbog financijskih problema. Konačno je nogomet u Italiji ponovno došao na razinu gdje parira svim ostalim ligama dok je zadnjih godina to bio slučaj samo za Juve.

Današnja Italija izgleda ovako: (*sastav iz prve utakmice u Švedskoj)

Italija XI: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Darmian, Candreva, Verratti, De Rossi, Parolo – Immobile, Belotti

Immobile je trenutno vodeći u utrci za ‘Zlatnu kopačku’ i naravno da se od njega očekuje potez koji bi Italiji otvorio vrata za odlazak na Rusiju. U obrani stoji ‘BBC’ koji je prethodnih godina nosio Juventus dva puta do finala Lige prvaka, no sada se raspao jer je Bonucci otišao u AC Milan.

Iako je Italija favorit za večeras, očekuje se drama jer je Švedskoj rezultat od 1-0 vrlo zanimljiv. Ukoliko zabio samo jedan gol tada Italija mora postići tri, navijači Hrvatske bit će jako sretni s tim jer ukoliko Italija ispadne tada ‘Vatreni’ ulazi u drugi pot i izbjegavaju reprezentacije poput Urugvaja, Kolumbije, Engleske i Španjolske.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!