NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Bayern večeras protiv Reala nastupa bez jednog od najboljih igrača!

ZVANIČNO: Bayern večeras protiv Reala nastupa bez jednog od najboljih igrača!

Nakon što je sinoć Liverpool demolirao ekipu Rome rezultatom 5:2, koju ovaj put ipak nećemo unaprijed otpisati, pred nama je večeras prava nogometna poslastica, evropski “El Clasico”, susret između Reala i Bayerna. Postave za večerašnji susret su koliko toliko jasne, ali problem za Heynckesa predstavlja povreda jednog od najboljih odnosno najvažnijih igrača Bayerna, bez kojeg će Bavarci večeras tražiti pozitivan rezultat protiv madriđana.

Bayern večeras protiv Reala

Još jučer su postojale neke mogućnosti za njegov nastup u večerašnjoj utakmici, ali danas je već jasno, što su i potvrdili iz domaćeg tabra da Bayern neće moći računati na reprezentativca Austrije, lijevog beka Davida Alabu.

Tako će trener Bayerna Jupp Heynckes biti lišen ovog sjajnog nogometaša za utakmicu današnjeg polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Austrijski reprezentativac već neko vrijeme ima problem sa povredom, a do zadnjeg trenutka nije bilo poznato da li će nastupiti u večerašnjem susretu.

Trener Bavaraca je jučer okupljenim novinarima saopštio da je njegov nastup pod znakom pitanja, iako su svi bili mišljenja da će Alaba nastupiti. Ipak iz Bayerna je jutros potvrđeno, da Alaba ipak ne može igrati te da će vjerovatno biti spreman za nastup u revanšu za 7 dana u Madridu.

>> Transfer glasine: Real se uključio u borbu za nogometaša PSG-a, Bayern kupuje veliko pojačanje, Barcelona pronašla zamjenu za Piquea

Heynckes će umjesto njega u prvu postavu na lijevi bek moati postaviti iskusnog brazilskog intrenacionalca Rafinhu, koji je već u nekoliko navrata u ovoj sezoni mijenjao Alabu na toj poziciji.

[su_champions_league]

Alaba je inače u Bayernu od početka karijera a za Bavarce je odigrao ukupno 299 utakmica i postigao 29 golova. Sjajne partije je pružao u šampionskoj sezoni Bavaraca prije 5 godina kada je u četvrtfinalu protiv Reala “strpao” Ronalda u “džep”.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!