NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Bordeaux doveo 'wonderkida' sa popularne igre Football Manager

ZVANIČNO: Bordeaux doveo ‘wonderkida’ sa popularne igre Football Manager

Francuski prvoligaš Bordeaux kompletirao je transfer velikog brazilskog talenta Malcoma, a nazaslužniji za to je trener kluba Willy Sagnol, koji je po mišljenju mnogih zaljubljenika u ovu igru za igrača saznao upravo preko nje.

SP - PAULISTA/CORINTHIANS E PORTUGUESA - GERAL - O jogador Malcom do Corinthians comemora gol durante partida entre Corinthians e Portuguesa, em partida válida pelo Campeonato Paulista 2015, no estádio Arena Corinthians em São Paulo, SP, nesta terça-feira (24). 24/03/2015 - Foto: MARCOS BEZERRA/FUTURA PRESS/FUTURA PRESS/ESTADÃO CONTEÚDO

Bordeaux se oporavio od loše forme sa početka sezone, te je ostvario četiri pobjede u posljednjih sedam ligaških utakmica, a neporaženi su od 2. decembra prošle godine.

Međutim, u klubu baš i ne ide sve po planu, s obzirom da su u ovom mjesecu izgubili napadački duo Henrija Saiveta i Wahbija Khazrija koji su prešli u englesku Premier ligu.

Trener tima iz Bordeauxa, Willy Sagnol, odlučio je osigurati budućnost napada nakon što je u klub danas doveo 18-godišnjeg talenta Malcoma. Mladi napadač je karijeru počeo u Corinthiansu 2008. godine i nakon šest godina igranja za mlađe kategorije, unaprijeđen je u prvi tim 2014. godine.

Na zvaničnoj stranici Bordeauxa potvrđeno je da će nova pojačanja Malcom i Mauro Arambarri biti predstavljena novinarima u utorak.

Malcom je trenutno U20 reprezentativac Brazila, a za prvi tim Corinhtiansa ukupno je nastupio u 73 utakmice i postigao 10 golova u svim takmičenjima.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!