NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Chile imenovao Juana Antonio Pizzija kao novog menadžera

ZVANIČNO: Chile imenovao Juana Antonio Pizzija kao novog menadžera

hile imenovao Juana Antonio Pizzija kao novog menadžera. Južno Amerikanac i jednokratni menadžer Valencije će preuzeti reprezentaciju Čile-a od Jorge Sampaolija. Fudbalska federacija Čile, je najavila imenovanje Juana Antonio Pizzija kao novog reprezentativnog menadžera.

Chile imenovao Juana Antonio Pizzija kao novog menadžera

Argentinac, Pizzi koji ima 47. godina, će početi svoju vladavinu od naredne sedmice nakon što je Jorge Sampaoli nedavno napustio to mjesto.

Pizzi je dogovorio posao koji će ga zadržati u Čile-u do kraja Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Izjava na Čile-ovoj stranici glasi: “Odbor Nacionalne Asocijacije Profesionalnog Fudbala (ANFP) je dogovorila sve sa Juanom Antoniom Pizzi-om da preuzme mjesto tehničkog direktora nogometne reprezentacije Čile-a, počevši naredne sedmice.”

Predsjednik ANFP, Arturo Salah je dodao: “Mi smo vrlo zadovoljni dolaskom Juana Antonio Pizzi-a, stručnjaka koji nam daje samopouzdanje, ima uspostavljenu karijeru, bio je šampion u Čileu i Argentini, pored dobrih kampanja u Europi i Meksiku.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“Pizzi je prava osoba za zaštitu i nastavak rada čileanske reprezentacije, uz zadržavanje konkurentnosti u posljenjih nekoliko godina.”

Pizzi će postati četvrdi uzastopni Argentinac koji će preuzeti kontrolu nad čileanskom reprezentacijom, gdje su prije njega bili Marcelo Bielsa, Claudio Borghi i Sampaoli.

Novi trener će biti zadužen za novim podvizima u Copa Americi 2016. Kao i Kup Konfederacija 2017. u Rusiji se priprema u sklopu Svjetskog prvenstva.

Pizzi je vodio klub iz Lige MX, Leon, tri godine prije imenovanja u La Liginoj Valenciji gdje je proveo godinu dana, sezone 2013/14.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!