NaslovnicaVijestiZvanično: Dortmund doveo argentinskog dragulja

Zvanično: Dortmund doveo argentinskog dragulja

Plan vodstva kluba bio je ljetni transfer, ali su u ekipi Borussije iz Dortmunda požurili i već u januaru u svoje redove doveli talentiranog argentinskog nogometaša iz Boce Juniorsa, koji je već neko vrijeme meta evropskih klubova.

Član argentinske reprezentacije do 20 godina, Leonardo Balerdi je sada i službeno član Borussije iz Dortmunda. Ranije smo pisali da su Nijemci tik pred dogovorom s ekipom Boce Juniors te da bi transfer trebao biti realizovan na ljeto no danas su potpisani svi potrebni dokumenti, te 1999. godine rođeni branič tako već od danas postaje član Borussie.

MAURIZIO SARRI OTKRIO: Evo tko će zamijeniti Cesca Fabregasa!

Balerdi je prošao liječnički pregled i potpisao, kako su izvijestili iz Dortmunda, “dugoročni ugovor”.

U Dortmundu su kupili igrača kao investiciju za budućnost, opisujući ga kao braniča odličnog u igri sa glavom i u tako imenovani “pas igri”a  očito da sa njim imaju velike planove jer su za njega platili čak 15 milijuna odštete argentinskom klubu.

Balerdi je unatoč činjenici da je sakupio svega pet nastupa za Bocu već proglašen potencijalnim najboljim argentinskim braničem u budućnosti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!