NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Hiddink novi trener Chelseaja

ZVANIČNO: Hiddink novi trener Chelseaja

Chelsea je zvanično objavio da je Guus Hiddink novi trener Chelseaja. Holanđanin će zamijeniti Jose Mourinha koji je otpušten u četvrtak poslijepodne nakon sumornog početka sezone Plavaca.

Hiddink novi trener Chelseaja

Ovo je drugi put da je Hiddink imenovan za trenera u Chelseaju, nakon što je vodio Plavce još jednom u 2009. godini nakon odlaska Felipe Scolarija i tada je osvojio FA Kup.

On nasljeđuje Mourinha koji je ekipu ostavio na 16 mjestu i samo jedan bod iznad zone ispadanja nakon 16 utakmica.

Hiddink je izjavio: “Vrlo sam uzbuđen što sam se vratio na Stamford Bridge. Chelsea je jedan od najvećih klubova na svijetu, ali nije tamo gdje treba da bude u ovom trenutku, međutim, ja sam siguran da se možemo vratiti i preokrenuti ovu sezonu.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Radujem se radu sa igračima i osobljem u ovom velikom klubu, a posebno obnavljanju mog divnog odnosa sa navijačima Chelseaja.”

Hiddink će u Chelseaju biti do kraja sezone, a u međuvremenu Abramović će tražiti stalnog nasljednika Jose Mourinha, gdje se spominju Pep Guardiola i Diego Simeone kao glavni kandidati za klupu Plavaca.

Hiddink je imao padove i uspone od svog zadnjeg boravka na Stamford Bridge-u, nije uspio da se kvalifikuje sa Rusijom 2010 godine na Svjetsko prvenstvo i na Euro 2012 sa Turskom.

Otpušten je iz Holandske reprezentacije nakon što nije uspio da se kvalifikuje na Euro 2016.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!