NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Nemanja Vidić je sada slobodan igrač, koje su njegove opcije?

ZVANIČNO: Nemanja Vidić je sada slobodan igrač, koje su njegove opcije?

Nemanja Vidić je sada slobodan igrač, došla je i zvanična potvrda kluba. Inter Milan je zvanično objavio da je Nemanja Vidić sada slobodan igrač, nakon obostranog pristanka kluba i igrača koji je doživio ne baš tako svečan kraj.

Nemanja Vidić je sada slobodan igrač

Per Football Italija piše da je klub objavio izjavu kako bi se razjasnila odluka koja je bila obostrana. Oni su također napisali i citat Vidića, koji se zahvalio klubu i njihovim navijačima:
“Zahvaljujem se porodici Nerazzurra i navijačima Intera. Želim klubu veliki uspjeh u budućnosti. Uvijek, Forza Inter!”

Vidić se Interu pridružio 2014. godine, nakon duge i uspješne karijere u Manchester Unitedu, ali nije uspio da ponovi svoju formu u Seriji A. Nije odigrao ni jednu utakmicu ove sezone zbog operacije kuka.

Zbog otpuštanja Vidića u ovom trenutku, Inter je osigurao 34-godišnjaku ulaz na tržište kao slobodan igrač dok klubovi širom svijeta aktivno traže nova pojačanja. To srbijanskom veteranu daje najbolje šanse da pronađe novi klub u brzom roku, i ESPN-ov, Craig Burley očekuje da će biti veliki broj zainteresovanih ekipa iz Premier lige.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Srbijanac je igrao za Manchester United između 2006. i 2014. godine i bio je jedan od najopasnijih braniča u Premier ligi u svojim najboljim godinama, poznat po svom nerazumljivom pristupu i vazdušnim duelima.

Sa Crvenim đavolima je osvojio pet naslova Premier lige i jedan naslov Lige prvaka, ali je vidno pao u formi posljednjih godina na Old Traffordu, što je dovelo do njegovog odlaska 2014. godine. Preselio se u Inter u nadi da će produžiti svoju karijeru u Seriji A, gdje se od braniča traži malo strpljiviji pristup i gdje se oslanja na viziju i iskustvo, više nego fizički kontakt igrača.

Vidić je odigrao prvu sezonu u Italiji, međutim, Inter zatim ulaže u igrače poput Jeison Murillo-a i Mirande, koji su bili prvi braniči u Seriji A u 2015/16 sezoni.
Čak i ako bi se Vidić uspio vratiti u staru formu nakon operacije, njegove šanse za prvu postavu bi bile minimalne.

Nostalgični fanovi Manchester Uniteda se možda nadaju ponovnom ujedinjenju na Old Traffordu sa Nemanjom, ali jedan blogger Adam Joseph, ujedno i navijač Uniteda, misli da je vrlo mala vjerovatnoća.

https://twitter.com/adamjoseph_27/status/689192292704358400

Izvještaji iz Srbije ukazuju da postoji značajan interes iz MLS-a, koji bi možda bio idealno odredište za igrača kao što je Vidić. Sa 34 godine, on je premlad da se povuče, ali njegovo iskustvo bi moglo biti nevjerovatno vrijedno za klubove u SAD-u.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!