NaslovnicaVijestiZVANIČNO: UEFA objavila sudije za finale Lige prvaka i Evropske lige

ZVANIČNO: UEFA objavila sudije za finale Lige prvaka i Evropske lige

Europska nogometna federacija (UEFA)  objavila je imena glavih sudaca koji će dijeliti pravdu na finalnim mečevima Lige prvaka, Evropske lige i Lige prvaka za žene.UEFA je odlučila da će najbolji srbijanski sudac Milorad Mažić ddijeliti pravdu u finalu Lige prvaka u Kijevu, dok će Bjorn Kuipers suditi finale Europske lige.

UEFA objavila sudije

UEFA je otkrila imena sudija kojima je dodijelnjena velika čast, a istodobno je na njih postavljena veliak odgovornost i teret, jer  dijeliti pravdu u finalu ne može bilo ko. Pod nadzorom u Kijevu bit će najbolji srbijanski arbitar, Milorad Mažić, koji je međunarodni sudac još od 2009. godine. Mažiću su ove sezone bila dodijeljena u četiri meča Lige prvaka, a također je dva puta pravdu dijelio i u Evropskoj ligi, kao i prošlogodišnju finalnu utakmicu kupa Konfederacija između Čilea i Njemačke.

>> Što je Gerard Pique uradio kada je Real Madrid odbio da oda počast igračima Barcelone?

Za glavnog arbitra finala Evropske lige imenovan je sjajni Nizozemski arbitar Bjorn Kuipers, kojem će ovo biti drugo finale nekog evropskog takmičenja nakon što je dijelio pravdu na meču između Real Madrida i Atletica u finalu 2014. godine.

[su_bonus]

Finale Lige prvaka za žene će suditi Čehinja, Jana Adamkova koja iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo.

Posljednji glavni arbitri u finalima Lige prvaka:

2017. Felix Brych (NJEM)
2016. Mark Clattenburg (ENG)
2015 Cuneyt Cakir (TUR)
2014. Bjorn Kuipers (NIZ)
2013. Nicola Rizzoli (ITA)
2012. Pedro Proenza (POR)
2011. Viktor Kassai (NIZ)
2010. Howard Webb (ENG)


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!