NaslovnicaVijestiZvijezda Ajaxa se probudila iz kome u kojoj je bio od ljeta...

Zvijezda Ajaxa se probudila iz kome u kojoj je bio od ljeta 2017. godine!

Zvijezda Ajaxa Abdelhak Appie Nouri povratio je svijest nakon što je bio u komi gotovo tri godine.

U srpnju 2017. godine, rijekom predsezonskog prijateljskog susreta protiv Werder Bremena, Nouri je pretrpio napad srčane aritmije i srušio se na terenu.

Odmah su ga liječili bolničari prije odlaska u bolnicu. Kasnije se saznalo da je Nouri, koji je s Ajaxom od svoje devete godine, pretrpio ozbiljna i trajna oštećenja mozga.

Dvije godine i devet mjeseci bio je u komi, ali sada je njegov brat Abderrahim obasjao pozitivni napredak.

22-godišnjak još uvijek nije u potpunosti oporavljen, ali “dobro radi” u kući posebno izgrađenoj za njega. Sada budan, „spava, jede, mršti se i zna se nasmijati, ali vrlo je ovisan o drugim osoboma za sada“.

Govoreći u nizozemskoj TV emisiji De Wereld Draait Door, Abderrahim je rekao: “”Nije dugo bio kod kuće, o njemu se sada brinemo. Moram reći da, budući da je kod kuće, ide mnogo bolje nego prije u bolnici.”

“Svjestan je gdje se nalazi, vraća se u poznato okruženje sa svojom obitelji.

“Više nije u komi. Vezan je za krevet i još uvijek je vrlo ovisan o nama.”

Dvojica braće mogu komunicirati podizanjem obrva, a Nouri također reagira na nogomet na televiziji.

Abderrahim je dodao: “U njegovim dobrim danima postoji oblik komunikacije, na primjer, potvrda obrvama ili osmijehom. Ali primjećujete da on ne može tako dugo trajati.”

“Razgovaramo s njim kao da nije bolestan. Vodimo ga u naše razgovore i gledamo nogomet s njim, na primjer, u dnevnoj sobi. Zatim on gleda. Primjećujete da mu se jako sviđa.
“Često pokazuje emocije. Ponekad je i emotivan, ali često ima i osmijeha.”

“To nam se čini dobrim. Zbog toga stvarno počneš cijeniti osmijeh.”

Prema suigraču Donnyju van de Beeku, Nouri je tražio br. 34 kao svoj broj u Ajaxu, jer je želio osvojiti njihov 34. naslov.

Nažalost, nikada nije mogao biti dio momčadi zbog tragičnog incidenta, ali klub se pobrinuo da to urade u njegovu čast.

“Nouri je uvijek bila tamo (s Ajaxom). Bilo je strašno što se dogodilo”, rekao je menadžer Erik ten Hag za Fox Sports nakon što je u svibnju osvojio domaću dvostruku titulu.

Ekipa Ajaxa na terenu je nosila majice s počastima Nouri, dok je njegov otac emotivno govorio na proslavama u Amsterdamu.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!